Sonar 8.5 32 bit kayıt yapmıyor mu ?

Sonar başta olmak üzere bütün Cakewalk ürünleri ile ilgili konularda Burak Tülbentçi sizlerle...

Yetkili: Burak, Forum Yöneticileri

Sonar 8.5 32 bit kayıt yapmıyor mu ?

İleti rock48 Çar May 05, 2010 7:01 pm

Sadece 24 bit seçeneğini gördüm.Multitrack 32 bit kayıt ve mix yapmak istiyorum.Sanırım bu program da da amacıma ulaşamadım.Sizlere danışmak istedim bende.Belki bi yolu yordamı vardır diyerekten.Teşekkürler...

Ya da en kötü 32 bitlik bir mixdown'u 32 bit mastering yapabilirmiyim ?
Kullanıcı avatarı
rock48
Sinyalci

Re: Sonar 8.5 32 bit kayıt yapmıyor mu ?

İleti rock48 Per May 06, 2010 2:55 am

Birde bunun içindeki vst'leri Ableteon Live gibi diğer programlarda çalıştırma imkanımız var mı ? Tek başına vst'lerini de bulmak mümkün çünkü.
Kullanıcı avatarı
rock48
Sinyalci

İleti Burak Pts May 10, 2010 4:50 am

32 bit kayit alirken de aslinda 24 bit aliyorsun, cunku 32 bitlik cevirici ( converter) yok, dosyalari buyuterek yapiyorlar.
Sonar'da 64 bitlik Audio Engine'i kullanarak mix yapmani oneririm, hesaplamalardaki hatalari azaltiyor.
Reaper'da 32 bit dosya kayidi yapabiliyorsun Sonar'da yapilamiyordu, ama 8.5 surumunde daha denemedim zaten alali daha pek zaman olmadi :)
VST'lerin cogunu diger DAW'larda da kullanabiliyorsun, Vintage Channel acilmiyor, bir de True Pianos acilmiyor diye hatirliyorum, Rapture, Dimension Pro, ZT3, Sonitus effektlerini ben Reaper'dan aciyorum.
Kullanıcı avatarı
Burak
Kırkaltı

İleti rock48 Cmt Haz 05, 2010 2:23 pm

Bilgilendirme için teşekkürler.32 Bit hakkında bilgim var.Ben vocal mixi sırasında vst kullandığım için,efeklerin getirdiği kaybı minimuma indirmek için 32 bit kayıtta ısrarcıyım.Bu forumda çok araştırdım böyle bişey varmış.Hesaplamalar daha kaliteli ve hatasız oluyormuş.Hele şükür bulabildim 32 bit kayıt seçeneği çıktı oleeeyyy :D Peki mono kayıt yaparken tek çözüm ilgili kanala sağ tıklayıp left demek mi her defasında ? kayıt sırasında çok sıkıcı olucak bu.Bide adobede yaptığın kaydın üstüne tekrar yazma olayı oluyordu.Bunda olmuyor nasıl olucak ?

Peki " 64 bit Double-precision Engine" olayını söylemen çok iyi oldu.Çünkü Ev şartlarında bandrollü albüm kaydı yapan biriyim.Olabildiğince kaliteli ve hatasız mixe ihtiyacım var.

Peki bu 64 bit engine'den tam olarak faydalanmak için,illa 64 bit ses kaydı almaya gerek yok dimi ?
Sitesinde şöyle diyor : "The 64-bit signal path includes plug-ins and buses. SONAR sends and receives 64-bit data to and from all plug-ins that accept 64-bit data. If a plug-in requires 32-bit data, SONAR will automatically handle the conversation." sanırım 32 bit yeterli.
Kullanıcı avatarı
rock48
Sinyalci

İleti yavuzy Sal Haz 08, 2010 10:30 am

Rock48,

Evdeki kayıt ekipmanını bilemiyorum ancak bahsi geçen farkları algılayabilmek hakikaten çok güç.
Çok üst düzey bir setup olsa dahi sözkonusu farklar, kör testi ile ustalar tarafından bile pek anlaşılamıyor...

Halen yerli/yabancı ticari albümlerin çoğunlukla 24 bit / 44.1 khz kaydedildiği durumda, bu konuştuğumuz farklardan öte iyi sinyal zinciri, mix/kayıt odalarının akustik durumu ve monitoring'e kafa yormak çok daha mantıklı..

İhtiyacın olan hatasız mix, 64 bit ile değil doğru kayıt ve doğru duyum sonrası yapacağın kritik eq,comp,efekt kararları ile sağlanıyor... Tabi mixi yapanın kişisel bilgi,beceri ve tecrübesi de çok önemli.

Kolay gelsin,
Yavuz
Kullanıcı avatarı
yavuzy
Kırkaltı

İleti Refik Ünal Cum Tem 09, 2010 12:42 am

32 bit.. işlemciyi daha iyi kasmana yarıyor.
Kullanıcı avatarı
Refik Ünal
Ekstracı

İleti bulent_biyikoglu Cum Tem 09, 2010 12:54 am

32 bit ile kastettiğiniz 16/24 bit alınan kayıtların diskte floating point (kayan nokta) formatında saklanması olabilir olsa olsa.

Bunun pratikte fazla bir anlamı yok, çünkü diskten gereksiz yere 2 ya da 4/3 kat fazla veri okutuyorsunuz.
DAW'lar 16/24 bit verileri okudukları anda zaten otomatik olarak 32 bit floating point'e çevirirler.
SynthMaster 2.5 VSTi/VST/AU Windows/MAc OSX yakında geliyor!
Yenilenmiş Filtreler, Reverb, Delay ve Mod Matrix ile
Yepyeni Phaser ve Ensemble/Chorus efektleri ile
Yeni adresimizde: www.SynthMaster.com
Kullanıcı avatarı
bulent_biyikoglu
KV331 Audio Software Inc. sahibi

İleti Mahcem Sal Ağu 10, 2010 12:41 pm

Rock48 kafanı takma öyle şeylere. 24/44.1 bile yeterlidir işi bilene.

M.
Kullanıcı avatarı
Mahcem
Şartlı Tahliye

Cakewalk Sonar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir