İyi günler; kullandığım alet edavatlar:
Yamaha Elektro Gitar
Boss GT-8
M-Audio Mobile Pre Ses kartı (usb)
Fujitsu siemens (3 gb ram) bir laptop
Tech 21 -15 watt amfi
Kendi halinde bir amatör müzisyen için bence tatmin edici bir ton yakalamaya yetecek kadar düzgün bir sisteme sahibim, ancak ne denediysem bir türlü anadolu rock gitar tonundan öteye geçemiyorum:
1.DENEME :Gitarı-efek pedalına, efek pedalını da amfiye bağladım (hem düz hemde sadece power amfisini kullanacak şekilde), dışarıya verilen ton muhteşem, önüne bir adet normal mikrofon koydum, olmadı. İkinci bir mikrofonu da bu sefer amfinin arkasına koyarak stereo kaydetmek istedim, olmadı. Bu denemeden vazgeçtim..
2.DENEME: Pedalı direk ses kartına girdim, tabi denemede kendi arasında iki aşamalı, önce mono, olmadığını görünce de iki kanaldan çıkış alarak ses kartının 2 girişine taktım.
Bu pedalı kıracağım, pedalda output select var, bu bölüm çeşitli amfilere değişik tekniklerle giriş yapma olanağı sağlıyor, line-in de var, ve ses kartına girdiği için line-in kullandım, pedal bu yüzden kendi simülatörünü devreye soktu ama ton içler acısı.
Cabinet sorununu yazılımlarla çözeyim dedim, en popüler Gitar Rig i yükledim, ve sadece cabin simülatörünü kullandım, yani pedaldan gelen kirli ses, gitar rig ile cabinden gelen sese çevrildi. Ham ses olarak pek birşeye benzemedi, kaydı 4 kanala kopyaladım, 2 kanal tiz sağ sol, 1 kanal flat gibi ortada, bir de derin orta olmak kaydıyla ton olarak "ehhh" dedim. Ancak bu sefer de çok ciddi bir cızırtı duyuluyor.
Giriş ses düzeyi mü yüksek dedim, yok, kısık seslerde de bu sorun var, bu derdin bir plugini var mı bilmiyorum, ama kullanmadım.
3.DENEME: gitarı clean olarak karta bağladım, direk yazılımdan ses alayım dedim, e haliyle sonuç komik oldu.
Eminim ki bilgisizlik ve tecrübesizlikten dolayı sıkıntıya giriyorum. Lütfen bu konudaki fikirlerinizi benimle paylaşın. Çünkü sadece amfim ve laptop un mik girişi ile yaptığım gitar kayıtları çok daha iyi sonuçlar veriyor. Harcadığım paraya içim yanıyor zira tondan memnun olsam hiç içim yanmayacak.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım yardımınızı esirgemezsiniz.