Rock Bar İçin Sistem tavsiyeleriniz

Ses ve ışık tesisatları, canlı performanslarda karşılaşılan sorunlar, ekipman, bakım/onarım, elektrik/elektronik...

Yetkili: ozgurcakici, Forum Yöneticileri

Rock Bar İçin Sistem tavsiyeleriniz

İleti telepath Cum Tem 23, 2010 4:45 am

Herkeze iyi akşamlar.şuan tonmaisterlığını yaptığım bar işi büyütmeye karar verdi 1000-1500 kişi kapasiteli bi mekan satın aldılar mekan tam bi kare şeklinde ve yaklaşık tavan yüksekliği 8-10 metre civarında. Kaç gecedir ses sistemi araştırıyorum netten kafama yatan combinasyonlar şöyle;

Üstler için;
-EV px2122, 2+2
-EV px2152, 2+2
-EV TourX TX1152, 4+4
-EV TourX TX2152, 2+2
-JBL MRX 525, 2+2
-RCF 6001, 2+2
-MACKIE SA 1232Z, 2+2
-MACKIE SA 1530Z. 2+2

Altlar için;
-STK SP-218s, 2+2
-EV TourX TX2181,2+2
-RCF Acustica S8028, 1+1
-Yada 4 adet SB850 kasası yaptırıp içlerine rcf hoparlör koymayı düşünüyoruz.

Düşündüğüm sistemler bunlar, fiyat performans için en uygun kombinasyonları verirseniz sevinirim.
Ayrıca şuan mekanda kullanmakta olduğum Yamaha O2R dijital masa var aslında çok memnun değilim, yani o sıcak Live soundu yakalayamıyorum, ondan önce kullandığım Soundcraft Delta serisi bi masaydı ve çok sıcak geliyodu tonları, özellikle preampları. Sizce benmi yeni başladığım için bu işlere yanılıyorum, yoksa gerçekten O2R kayıt masası olarak kalmalımı durduğu yerde ve canlı performansa bulaştırılmamalımı?
Şimdiden çok teşekkürler
En son telepath tarafından, Cum Tem 23, 2010 4:54 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
telepath
Alışır alışır...

Re: Rock Bar İçin Sistem tavsiyeleriniz

İleti telepath Cum Tem 23, 2010 4:52 am

Bu arada yazmayı unutmuşum bizim patrona sesçi bi arkadaşı Alto marka bi sistem satmaya çalışıyor, nette araştırdım ama kendi sitesi dışında yararlı bi kaynak bulamadım. Bileniniz bi yerlerde denk gelmiş olanınız varmıdır?
telepath
Alışır alışır...

İleti TuncaEskiyerli Cum Tem 23, 2010 9:13 am

-MACKIE SA 1232Z, 2+2
-MACKIE SA 1530Z. 2+2

artık üretimi yok bildiğim kadarıyla ama çok güçlü bir hoparlördü.
hatta bir ara 1532 çıkarmışlardı.
http://www.mackie.com/products/sa1532z/
ama hepsi artık yok.

Ben sanada yamah msr400 e bakmanı öneririm.
Kullanıcı avatarı
TuncaEskiyerli
Ümitsiz vaka

İleti telepath Cmt Tem 24, 2010 4:11 am

yamaha msr400 biraz ufak kalmadımı sence:)
telepath
Alışır alışır...

İleti TuncaEskiyerli Cmt Tem 24, 2010 11:19 am

Doğru diyorsun
Line Array kuracaksın o zaman madem 1500 kişilik ve 8-10 metre tavan...
Kullanıcı avatarı
TuncaEskiyerli
Ümitsiz vaka

İleti grego Pzr Tem 25, 2010 3:06 pm

Kapali mekan icin boyle yemek tarifi verilir gibi malzeme soylenilemez. Mekanin kare olmasini belirtmen guzel bir detay ama, bar nerede olacak, mekanda balkon var mi, duvarlar duz mu, girinti cikinti var mi, duvarlarin yapildigi malzemeler, sahne nereye kurulacak, ayrilacak butce ne kadar, mekanin herhangi bir ses sorunu var mi, (gerek yasal olarak, gerek akustik olarak) gibi onlarca soru var.

Benim bu sorulara yanit almadan verebilecegim cevap, o yukseklikte bir yerde Line-array bir sistem olmasi gerektigi. Eger alcak bir mekan olsaydi, bahsettigin hoparlorler mantikli olabilirdi, cunku line-array icin minimum 6 metre gibi bir yukseklik gerekiyor. (Duzgun performans alabilmek adina.) Fakat mekanin en boy oranlarina gore alcak tavanda da line-array olabilir. O yuzden butun mekanin olculeri olmadan, veya bir cizim olmadan buradan bir akil fikir vermek ile bu is olmaz.

Patronun eger bu isi duzgun yapmak istiyorsa, isi bilen birini bulacak. O kisi gerekli ekipman listesini cikaracak, o da alacak. Eger ki "bir arkadasi" Alto marka bir sistemi "satmaya calisiyorsa", genelde o sistemler arkadas hatri icin uygun fiyatlarla alinir.

Ayrica O2R masayi hic canli bir iste kullanmadim ama uzunca bir sure studyolarda kullandim burada. Kesinlikle canli is yapilabilir. Hatta masayi buraya gelmeden once hic kullanmamis olmama ragmen, daha onceden Yamaha'nin buyuk formatli canli konser mikserlerine olan aliskanligimdan dolayi, 2-3 dakika icinde masayi kullanir olmustum. Tamamen ayni mantikla calisir, cok basit ve hizli bir kullanimi var. Ses kalitesi konusuna gelecek olursak, 96 Khz'de calisan bir masadir. Analog ile arasinda 'muthis' denilecek bir fark yoktur. Kullanmis oldugunuz sistem cok buyuk bir sistem degil. Egerki O2R yerine buyuk boyutlu bir analog masa alinacak ise uygun olabilir, fakat ufak boyutlu bir analog dusunuluyorsa, O2R daha iyi derim. (Buyuk boyuttan kastim SM20 olabilir, Siena, H1000 olabilir. Siena'larin EQ yu pek sevmem gerci. Verona EQ vardir onlarda. )
Every good thing has an end.
Kullanıcı avatarı
grego
Gitti gidiyor...

İleti telepath Pts Tem 26, 2010 11:24 pm

grego yazdı:Kapali mekan icin boyle yemek tarifi verilir gibi malzeme soylenilemez. Mekanin kare olmasini belirtmen guzel bir detay ama, bar nerede olacak, mekanda balkon var mi, duvarlar duz mu, girinti cikinti var mi, duvarlarin yapildigi malzemeler, sahne nereye kurulacak, ayrilacak butce ne kadar, mekanin herhangi bir ses sorunu var mi, (gerek yasal olarak, gerek akustik olarak) gibi onlarca soru var.

Benim bu sorulara yanit almadan verebilecegim cevap, o yukseklikte bir yerde Line-array bir sistem olmasi gerektigi. Eger alcak bir mekan olsaydi, bahsettigin hoparlorler mantikli olabilirdi, cunku line-array icin minimum 6 metre gibi bir yukseklik gerekiyor. (Duzgun performans alabilmek adina.) Fakat mekanin en boy oranlarina gore alcak tavanda da line-array olabilir. O yuzden butun mekanin olculeri olmadan, veya bir cizim olmadan buradan bir akil fikir vermek ile bu is olmaz.

Patronun eger bu isi duzgun yapmak istiyorsa, isi bilen birini bulacak. O kisi gerekli ekipman listesini cikaracak, o da alacak. Eger ki "bir arkadasi" Alto marka bir sistemi "satmaya calisiyorsa", genelde o sistemler arkadas hatri icin uygun fiyatlarla alinir.

Ayrica O2R masayi hic canli bir iste kullanmadim ama uzunca bir sure studyolarda kullandim burada. Kesinlikle canli is yapilabilir. Hatta masayi buraya gelmeden once hic kullanmamis olmama ragmen, daha onceden Yamaha'nin buyuk formatli canli konser mikserlerine olan aliskanligimdan dolayi, 2-3 dakika icinde masayi kullanir olmustum. Tamamen ayni mantikla calisir, cok basit ve hizli bir kullanimi var. Ses kalitesi konusuna gelecek olursak, 96 Khz'de calisan bir masadir. Analog ile arasinda 'muthis' denilecek bir fark yoktur. Kullanmis oldugunuz sistem cok buyuk bir sistem degil. Egerki O2R yerine buyuk boyutlu bir analog masa alinacak ise uygun olabilir, fakat ufak boyutlu bir analog dusunuluyorsa, O2R daha iyi derim. (Buyuk boyuttan kastim SM20 olabilir, Siena, H1000 olabilir. Siena'larin EQ yu pek sevmem gerci. Verona EQ vardir onlarda. )

mekanın boyutları yaklaşık 25x25-30x30 civarı dahada büyük olablir ama daha küçük değildir sanırım. İki kenardan gelen balkon var. Sahne yaklaşık 20 metrekare civarı olucak sanırım. ses gürültü problemi yok yasal açıdan. Yalıtım; Alçıpan-yalıtım malzemesi-Taş desenli dekor süslemeler. Duvarlarda taş desenleri hariç bi girinti çıkıntı olmicak gayet köşeli ölçülere sahip yani mekan.. Bi kaç kişi mekanın bu ölçülerinin küçük olduğunu, daha uzun açıklıklar için Line kullanılabileceğini söyledi. Şuan ki duruma göre sahnenin önüyle mekanın sonu arasında 20 metre civarı bi açıklık olacak gibi.
telepath
Alışır alışır...

İleti TuncaEskiyerli Pts Tem 26, 2010 11:55 pm

Mekan nerde?
Kullanıcı avatarı
TuncaEskiyerli
Ümitsiz vaka

İleti telepath Sal Tem 27, 2010 6:20 am

izmir
telepath
Alışır alışır...

İleti TuncaEskiyerli Sal Tem 27, 2010 9:16 am

Valla bence
Atempo
Ertekin
Asimetrik
SF

gibi firmalardan doğru düzgün bir teklif al... gelsin incelesinler iyicene...
Kullanıcı avatarı
TuncaEskiyerli
Ümitsiz vaka

İleti turbulance_747 Cum Tem 30, 2010 3:17 am

Kiralama yapmak icin satin almayi dusunuyorum
EV TX1152 x2
EV TX1181 x2

hakkinda fikir ve gorusleriniz nelerdir , turkiye fiyati nedir ?
Kullanıcı avatarı
turbulance_747
Sinyalci

İleti TuncaEskiyerli Cum Tem 30, 2010 7:14 pm

Kullanıcı avatarı
TuncaEskiyerli
Ümitsiz vaka

Sahne Seslendirme ve Işık

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir