MO8 hakkında yardım..

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

MO8 hakkında yardım..

İleti slydog Per Tem 01, 2010 7:38 pm

Öncelikle bu forumdaki ilk mesajım..Herkese merhaba :)

Konuya gelirsem MO8 almayı düşünüyorum..Bu modelin clp 320 dijital piyano ile arasında tuşe farkı var mıdır? Bunu merak ediyorum..Açıkcası dijital piyano almaktansa böyle bir modelle daha iyi iş yaparım diye düşünüyorum..Sizin fikirlerinizi merak ettim? Bir de böyle bir modele sustain pedal takabilir miyim? Bu konularda çok yeni olduğum için saçmalıyorsam kusura bakmayın ama çok merak ediyorum..Şimdiden teşekkürler.
slydog
Oooo hojgeldınız ba...

Re: MO8 hakkında yardım..

İleti Holopainen Per Tem 01, 2010 10:24 pm

Sana bildiğim kadarını aktarayım sustain pedalı ev tipi eğitim amaçlı orglara bile takabilirsin ki bahsettiğin Yamaha MO8'e hayli hayli takarsın. Piyano almaktansa böyle bir alet alacak olman bencede mantıklı. Son olarak 88 tuşlu olan klavyelerin hepsinin tuşesi genelde çok iyi olur, o konuda sıkıntın olmaz.
Holopainen
Sinyalci

İleti FGorgun Sal Tem 13, 2010 4:27 pm

Bende aynen slydog gibi iki model arasındaki tuşe farkı varmı merak ediyorum, peki söz konusu piano sesleri olduğunda clp serileri ile mo8 arasında birbirilerine üstünlükleri varmı ? polyphony dışında diğer terimlerden pek anlamıyorum, her ikisindende kullanan yada kurcalayan arkadaşların yorumları benim içinde önemli.
Kullanıcı avatarı
FGorgun
Oooo hojgeldınız ba...

İleti KeyMaster Çar Tem 14, 2010 8:57 pm

CLP alırsan evde durur, MO8 alırsan dilediğin yere taşıyabilirsin. ayrıca MO bilgisayara bağlanıp DAW kontrol etme vs işlerde de üstündür. CLP nin tuşesinin ve tasarımının gerçek piyanoya yakın olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. yani birisi piyano diğeri klavye...
Kullanıcı avatarı
KeyMaster
Kompedan

İleti FGorgun Pzr Tem 18, 2010 10:12 pm

Her iki modelde yamaha ürünü olduğu için piano sesleri aynıdır diyebilirmiyiz.
Kullanıcı avatarı
FGorgun
Oooo hojgeldınız ba...

İleti KeyMaster Pts Tem 19, 2010 1:31 pm

malesef aynı değil..
Kullanıcı avatarı
KeyMaster
Kompedan

İleti FGorgun Per Tem 22, 2010 5:13 pm

Teşekkür ederim.