Roland Juno Di mı ? Yamaha MM6 mı ? Korg PS-60 mı ?

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

Roland Juno Di mı ? Yamaha MM6 mı ? Korg PS-60 mı ?

İleti Holopainen Çar Haz 30, 2010 5:05 am

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. İlk konumu da açmak istedim. İlk defa bir Synth alıcam şuanda Casio klavye kullanıyorum. başlıktada belirttiğim gibi bu üç model arasında kararsızım. Kurulma aşamasında bir rock grubumuz var benim için Lead&Pad sesler ve String sesleri önemlidir(piyano zaten hepsinde başarılı). Canlı performans için düşünüyorum ve evde kayıt alabileceğim bir klavye olsun istiyorum. En azından klavyede çaldığımı USB belleğe ordan bilgisayara aktarabiliyim gerisi kolay programlarla. Benim gönlümde Juno-Di var 1000'in üstünde ses, USB bellek girişi, mp3 çalma, vocoder gibi özellikler beni etkiledi ama gittiğimiz stüdyoda Roland Juno-D Limited Edition modelini kullandım çok ayrıntılı da inceleyemedim. Ancak Pad piano hoşuma gitti, o kadar Lead sesinden ise sadece ikisini beğendim. Tam olarak istediğim klavye değildi tonlar güçlü değil gibi geldi bu yüzden Juno-Di modeline olan güvenim de sarsıldı. Korg PS-60 ise çok portatif ve yabancı rock/metal gruplarıda hep Korg kullanıyor demekki var bişeyler bu markada kasası da sağlam gibi görünüyor. ama sesleri az(440). Benim Casio'da bile 500 ses var :) ve fiyatına da güvenmiyorum 2000 t'yi bulur gibime geliyor. Yamaha MM6 da motif serisiyle alakasızmış ki sesleri ordan alınma olduğu halde ama techno ritimleri çok iyi geldi sequencer da varmış synth sesleri de gördüğüm kadarıyla iyiydi ve kasa rengi olarak da daha çok siyah düşünüyorum. Kısacası kararsızım arkadaşlar bir de sizlerin görüşlerini almak istedim.
Resim
Resim
Resim
Holopainen
Sinyalci

Re: Roland Juno Di mı ? Yamaha MM6 mı ? Korg PS-60 mı ?

İleti Archimed Per Tem 01, 2010 10:21 am

Bu synth'lerin her üçü de canlı performans için uygun modeller. "plug and play", yani "fişe tak ve çalıştır". Fiyatları da makul seviyede, hafif oldukları için rahat taşınıyorlar. Naçizane bilgim ise şöyle:

Yamaha MM6: Motif serisinden alınma sesleri var. Ben kasa ve görüntüsünü beğenmedim. Oyuncak gibi duruyor. Kasanın plastiği en ufak şeyde çizilmeye meyilli. İçindeki hazır elektro piyano ve org sesleri iyi. Pad ve lead'leri çok rekabetçi değil. Birkaç yerde Yamaha PSR serisinin pek çok ritmini çalabildiğini okumuştum. Bana kalırsa, Yamaha bir süre sonra MM6'nın muadilini çıkartır, onu da daha şık ve kaliteli görüntü içinde piyasaya sunarsa iyi eder. Youtube'da güzel bir demosu vardı.

Korg PS60: Daha çok yeni, bildiğim kadarıyla henüz Türkiye'ye gelmedi. Yabancı bazı sitelerde uygun fiyatal satılıyor. Denemeden bir şey demek doğru değil. Okuduğum test yazılarında çok detaylı tanıtım yapılmamıştı. 480 civarında sesi var, sesleri piyano, elektro piyano, yaylı, org gibi gruplar halinde. Sentetik seslerinin mi, akustiklerin mi, yoksa klasik bazı Korg seslerini mi barındırdığını bilemiyorum.

Roland Juno Di: Juno-G ve Juno Stage serisinden alınma sesleri var. Hemen bütün gruptaki seslerini başarılı buldum. Bana kalırsa Yamaha MM6'dan daha iyi. Korg PS60'ı da deneyip ona göre karar vermek lazım.
Kullanıcı avatarı
Archimed
Kompedan

İleti Holopainen Per Tem 01, 2010 10:27 pm

Bilgilendirme için teşekkürler. Acaba bu modellerin hangisinde arpej yazma vardır bu konuda bilgin var mı ?
Holopainen
Sinyalci

İleti Müjdat Kurtman Sal Tem 27, 2010 4:54 am

Ben olsam PS60 alırdım, öbürlerini alıp elimde kalmasın diye. Bu aletlerin tümünde arpeggiator var diye biliyorum ki en yenisi PS60 ve muhtemelen Oasys ve M3'ten gelen arpeggiator özellikleri vardır, bu da bir avantaj, tabi Can Elektronik açık yakalanabilirse...
Müjdat KURTMAN
Kullanıcı avatarı
Müjdat Kurtman
Ajan

İleti Holopainen Pzr Ağu 01, 2010 3:01 am

Yorum için teşekkürler. Peki Korg PS-60'ın fiyatının tahminen hangi civarda olabilir ve ne zaman Türkiye'ye gelir ? Roland Lucina AX-09 ile yakın zamanda tanıtıldılar ama Lucina gelmiş Zuhal müziğe daha o gelemedi.
Holopainen
Sinyalci

İleti tugi Pzr Ağu 01, 2010 7:33 pm

Merhabalar.Bende fikrimi beyan etmek istedim MM6 başlığı görünce.2 yıldır MM6 kullanıcısıyım.Sürekli sahne çalışmalarında kullandım.Pratik geliyor ses geçişleri açısından.Lead,organ,piyano başarılı bence ve güzel tınılar elde edilebiliyor.Eğer strings sadece pad gibi kullanıcaksan başarılı derim fakat solo maksatlı '' yaylılar '' şeklinde bir kullanım olacaksa çok zayıf kalıyor belirtmek isterim ve o grup keman mantığını hiç vermiyor.Tabiki olağan üstü bişeyler beklemek yersiz bu konuda ama bana göre tek eksiği azda olsa bi yaylılar tonuna yakın ses barındırması gerekirdi...
Hafif ve çok rahat taşınabilir bir cihaz.İşini görebilir her türlü diye düşünüyorum...

Kolay gelsin ;)
*YAMAHA MM6
*ROLAND DISCOVER 5
*KORG PA80
*ROLAND G600
Kullanıcı avatarı
tugi
Sinyalci

İleti Holopainen Sal Ağu 03, 2010 9:16 pm

Fikirleriniz için teşekkürler. MM6'da bir Workstation tabi. En çok o yanını seviyorum şahsen.
Holopainen
Sinyalci

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 2 misafir