Archimed Per Tem 01, 2010 10:21 am
Bu synth'lerin her üçü de canlı performans için uygun modeller. "plug and play", yani "fişe tak ve çalıştır". Fiyatları da makul seviyede, hafif oldukları için rahat taşınıyorlar. Naçizane bilgim ise şöyle:
Yamaha MM6: Motif serisinden alınma sesleri var. Ben kasa ve görüntüsünü beğenmedim. Oyuncak gibi duruyor. Kasanın plastiği en ufak şeyde çizilmeye meyilli. İçindeki hazır elektro piyano ve org sesleri iyi. Pad ve lead'leri çok rekabetçi değil. Birkaç yerde Yamaha PSR serisinin pek çok ritmini çalabildiğini okumuştum. Bana kalırsa, Yamaha bir süre sonra MM6'nın muadilini çıkartır, onu da daha şık ve kaliteli görüntü içinde piyasaya sunarsa iyi eder. Youtube'da güzel bir demosu vardı.
Korg PS60: Daha çok yeni, bildiğim kadarıyla henüz Türkiye'ye gelmedi. Yabancı bazı sitelerde uygun fiyatal satılıyor. Denemeden bir şey demek doğru değil. Okuduğum test yazılarında çok detaylı tanıtım yapılmamıştı. 480 civarında sesi var, sesleri piyano, elektro piyano, yaylı, org gibi gruplar halinde. Sentetik seslerinin mi, akustiklerin mi, yoksa klasik bazı Korg seslerini mi barındırdığını bilemiyorum.
Roland Juno Di: Juno-G ve Juno Stage serisinden alınma sesleri var. Hemen bütün gruptaki seslerini başarılı buldum. Bana kalırsa Yamaha MM6'dan daha iyi. Korg PS60'ı da deneyip ona göre karar vermek lazım.