Neyse uzatmayacağım demiştim, yıllar içerisinde müzik zevkim değişti, şimdi en sert metal müzikten tutun da progressive rock ya da metal yapan gruplardan, new age yapan sanatçılara kadar birçok kişiyi takip ediyorum. Çalmak da istiyorum ama PSR-190 müsaade etmiyor artık.
76 ya da 88 tuşlu bir alet istiyorum. Seslerle değişiklik yapmak, kompleks bateri temposu yazmak, üst üste kayıt yapıp şarkı yapmak ve yüzlerce sese sahip olmak istiyorum. Daha istediklerim var ama temel ihtiyaçlar bunlar. Tuşeli bir alet kullanmadım, durum nedir bilmiyorum, velocity'ye de aynı şekilde uzağım. Youtube incelemelerim sonucunda Roland Juno Stage, Korg M50 73 ve Kurzweil SP3X arasında kaldım (gönlümdeki aslan PC3X ama). Ses konusunda deneme imkanım yok Adana'da yaşıyorum. 2500 liraya (zorlarsam 3000 lira) ne almalıyım. Evde kullanacağım, ama artık güzel, çok güzel sesler duymak istiyorum kullandığım aletten. Bilgisayara her dakika bağlamak istemiyorum bir de, sadece kayda almak istediğim zaman bilgisayara bağlayacağım o kadar. Cubase tarzı programları da kullanmayı bilmiyorum.
Benzer başlıklar şimdiye kadar açılmış olsa da güncellik bakımından ve ihtiyaç farklılığı yönünden yeni bir başlık daha çok iş görür diye düşündüm. Cihazı Online mağazalardan (hepsiburada ya da distribütör kimse satış yapan) almak durumundayım ve Nisan sonu Mayıs başı gibi almak istiyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.