2500 Lira+Doğru Klavye Seçimi= ?

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

2500 Lira+Doğru Klavye Seçimi= ?

İleti korsan rudess Cmt Mar 20, 2010 3:16 am

Herkese merhaba. Konuyu çok uzatmayacağım, uzun uzadıya anlatacak kadar deneyim, bilgi, birikim sahibi de değilim zira. Klavye hayatım 1990 yılında Casio PT-22 ile başladı :) Birkaç yıl sonra Yamaha PSS-290 aldım. Ve yine birkaç yıl sonrasında enstruman satıcısının gaza getirişiyle (Hammond Org sesinden tutun da, bilmemkaç tane piyano ve string sesi var diyerek kandırdı adam) Yamaha PSR-190 aldım. Aradığım sesleri bulamadığımda (yıl 1996) "mutlaka vardır iyice kurcala aleti" dedi eleman. Yıl 2010 oldu aradığım sesleri bulamadım ben :)

Neyse uzatmayacağım demiştim, yıllar içerisinde müzik zevkim değişti, şimdi en sert metal müzikten tutun da progressive rock ya da metal yapan gruplardan, new age yapan sanatçılara kadar birçok kişiyi takip ediyorum. Çalmak da istiyorum ama PSR-190 müsaade etmiyor artık.

76 ya da 88 tuşlu bir alet istiyorum. Seslerle değişiklik yapmak, kompleks bateri temposu yazmak, üst üste kayıt yapıp şarkı yapmak ve yüzlerce sese sahip olmak istiyorum. Daha istediklerim var ama temel ihtiyaçlar bunlar. Tuşeli bir alet kullanmadım, durum nedir bilmiyorum, velocity'ye de aynı şekilde uzağım. Youtube incelemelerim sonucunda Roland Juno Stage, Korg M50 73 ve Kurzweil SP3X arasında kaldım (gönlümdeki aslan PC3X ama). Ses konusunda deneme imkanım yok Adana'da yaşıyorum. 2500 liraya (zorlarsam 3000 lira) ne almalıyım. Evde kullanacağım, ama artık güzel, çok güzel sesler duymak istiyorum kullandığım aletten. Bilgisayara her dakika bağlamak istemiyorum bir de, sadece kayda almak istediğim zaman bilgisayara bağlayacağım o kadar. Cubase tarzı programları da kullanmayı bilmiyorum.

Benzer başlıklar şimdiye kadar açılmış olsa da güncellik bakımından ve ihtiyaç farklılığı yönünden yeni bir başlık daha çok iş görür diye düşündüm. Cihazı Online mağazalardan (hepsiburada ya da distribütör kimse satış yapan) almak durumundayım ve Nisan sonu Mayıs başı gibi almak istiyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
korsan rudess
Alışır alışır...

Re: 2500 Lira+Doğru Klavye Seçimi= ?

İleti KeyMaster Cmt Mar 20, 2010 4:00 pm

Yamaha motif ES7...
Kullanıcı avatarı
KeyMaster
Kompedan

İleti korsan rudess Cmt Mar 20, 2010 7:50 pm

Çoğu mağazada stokta görünmüyor ve olsa dahi fiyatı 4,200 lira civarı. 4000 sınırında gezecek durumum olsa Kurzweil PC3 76 alırım :) İlginize teşekkür ederim yine de.
korsan rudess
Alışır alışır...

İleti cevit Cmt Mar 20, 2010 10:27 pm

Korg M50 yeni ve orta karar bir cihaz. Bu seviye kullanıcı ve fiyat için doğru bir seçim olabilir. Tuşesine bir bakıp karar vermek gerekir, ben dokunmadım hiç. Bir de ilave davul sesleri gerekliliği gündeme gelebilir zamanla. Sampling özelliği yok bildiğim kadar. Bu da bilgisayar desteği anlamına geliyor ya da cihazın synth devresinde sağlam bir yolculuk belki...
Kullanıcı avatarı
cevit
Öğretmem

İleti Dream_Gypsy Cmt Mar 20, 2010 10:28 pm

Kullanıcı adından yola çıkarak M50 öneriyorum ben. Korg seslerine de aşinasın gibime geliyor.
Kullanıcı avatarı
Dream_Gypsy
Kompedan

İleti KeyMaster Cmt Mar 20, 2010 11:19 pm

Kullanıcı avatarı
KeyMaster
Kompedan

İleti korsan rudess Pzr Mar 21, 2010 12:13 am

Son mesajdan başlayarak cevaplayayım; ikinci el pek düşünmüyorum açıkçası. Bu sektörde ikinci el de çok revaçta olmasına rağmen elektronik ürünlerin birinci elden sahibi olma taraftarıyım. Ama önümüzdeki dönemde kafamdaki marka model netleşmezse ve daha iyi bir seçenek bulamazsam + aynı ilan güncelliğini sürdürürse düşünürüm o Yamaha Motif'i.

Kullanıcı adım :) Jordan Rudess'ın hastasıyım, zaten bu konuda da gaza gelmemin baş mimarı kendisi. Korg seslerine aşina değilim esasında, Kurzweil seslerine aşinayım, o da Dream Theater ve JR eğitim vs. videolarınndan. K2600'ün nasıl suyunu çıkarana kadar kullandığını defaatle izledim. Ama şimdi o da Korg Oasys kullanıyor ve Kurzweil'deki çoğu sesi Oasys ile yakalıyor. O bakımdan gelişmiş bir Kurz ya da Korg sesini birebir dinlemeden ayırt edemem, şarkı içerisinde net belli olamıyor nihayetinde. Ama bazı yorumlardan M50'nin ses kalitesinin birçok güncel synth'ten daha düşük kalitede olduğunu okumuştum, hatta yer yer Juno Stage fark atıyormuş bazı seslerde. Denemedim, bilemiyorum ama.

Tuşe mevzuu yukarıda da anlattığım gibi, ilk kez tuşeli bir cihaz kullanacağım için bilemiyorum durumumun nasıl olacağını. Kurzweil tuşesi sert diye buralarda okumuştum, sanırım sıkı parmak egzersizleri yapmam gerekecek ilerleyen dönemlerde :) M50'nin çok ciddi bir PC desteği var YouTube'dan gördüğüm kadarıyla. Ama demo olarak hep aynı -bence- basit özellikleri gösteriliyor. Pratikte, aklımdakileri uygulamak için hayalini kurduğum bir özellik değil. Fiyatı ve sınıfı yüzünden listemde bu cihaz.

Gördüğünüz gibi kafam hayli karışık. 3000 lira psikolojik sınırımı ( :) ) geçmeden, doğru cihazı bulmam biraz zor olacak. Aletleri de yerinde görmeden, incelemeden sizin gibi deneyimli insanlardan sormak tavsiye almaktan da başka seçeneğim yok önümde. Katılımda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
korsan rudess
Alışır alışır...

İleti cevit Pts Mar 22, 2010 8:43 pm

korsan rudess yazdı:K2600'ün nasıl suyunu çıkarana kadar kullandığını defaatle izledim. Ama şimdi o da Korg Oasys kullanıyor ve Kurzweil'deki çoğu sesi Oasys ile yakalıyor. O bakımdan gelişmiş bir Kurz ya da Korg sesini birebir dinlemeden ayırt edemem, şarkı içerisinde net belli olamıyor nihayetinde. Ama bazı yorumlardan M50'nin ses kalitesinin birçok güncel synth'ten daha düşük kalitede olduğunu okumuştum, hatta yer yer Juno Stage fark atıyormuş bazı seslerde. Denemedim, bilemiyorum ama.

Adam profesyonel, kimin reklamına çıkarsa onu kullanıyor haliyle. Roland reklamlarını da izlemeni öneririm bu durumda.

Korg'un synth özellikleri aslında genel anlamda kolay kullanımlı ve yeterlidir. Juno Stage ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum sahip olduğu ekran bakımından ama Juno yanında iyi bir librarian/ patch editor programı veriliyorsa bilemem.
Kullanıcı avatarı
cevit
Öğretmem

İleti korsan rudess Sal Mar 23, 2010 9:52 pm

cevit yazdı:Juno yanında iyi bir librarian/ patch editor programı veriliyorsa bilemem.

Juno'nun aksesuarları arasında bulunan CD'lerde "Editor/Librarian" diye iki şey var (daha önce kullanmadığım için ne işe yaradıklarını dahi bilmiyorum, cahilliğimi mazur görün), sanırım bahsettiğiniz bunlar, doğru mudur? Bir de bu librarian ve editor sayesinde neler yapabilirim; Juno'da aftertouch özelliği olmaması bana neler kaybettirir? Yorumlarınız doğrultusunda M50 73 yerine Juno'yu seçmem olası.
korsan rudess
Alışır alışır...

İleti cevit Çar Mar 24, 2010 8:09 pm

Öncelikle kendi adıma 73 yerine 76 tuşu kesinlikle tercih ederim el alışkanlığından dolayı. Ama ikinci bir klavye bağlanacaksa 2 adet 3'er oktavlık klavyeye bölmek için mesela 73 tuş hoş oluyor.

Bahsettiğin editor/librarian programlarının içeriğinde cihazın synth özelliklerine ulaşma ve editleme, bir başka deyişle grafik edit ekranı varsa bu hoş olur. Yalnızca sesleri aç, isimlerini değiştir boyutundaysa yine aynı hesap... Ne olursa olsun bu konuda M3'ün üstün geleceğine dair bir önyargım var.

Afetrtouch M3'de var mı bilmiyorum ve tuşesi kötü olduğunu duymuştum/okumuştum, Juno Stage'in de pek farklı olacağını zannetmiyorum, bu konuda bilgili arkadaşların yazması gerekir.

Ben olsam Juno herhangi bir modelle (son birkaç yıllık yenilerden bahsediyoruz) M50 arasında tereddütte kalmaz M50 alırdım.

Bu arada yeni modeller çıkmış, az önce gördüm nette dolaşırken, bir bakmak gerekir kanısındayım. Hem Roland'ın hem de Korg'un synth cihazları tanıtılıyormuş Musikmesse 2010 fuarında muhtemelen ucuz fiyatlara.
Kullanıcı avatarı
cevit
Öğretmem

İleti korsan rudess Çar Mar 24, 2010 9:07 pm

Korg adına şimdilik bir şey bulamadım ama Roland'ın tanıttığı yeni Synth (V Combo VR 700) beni pek açmadı. Kurzweil SP2X gibi ekransız bir şey çıkarmışlar, Hammond org üstüne fazla gitmişler. Toplamda NAMM ve Musikmesse'de 20 yeni cihaz görücüye çıkıyor sanırım Roland adına, (şimdilik gösterilenlerden başka bir şey çıkaracaklarsa bilemem) onların arasından da bana hitap eden pek bir ürün yok. Korg'u da takip edeceğim, zaten Musikmesse 27 Mart'a kadar devam ediyormuş. Korg'dan da dişime göre yeni bir cihaz göremezsem Juno Stage hala kafamı kurcalamakta.
korsan rudess
Alışır alışır...

İleti cevit Per Mar 25, 2010 8:17 am

Combo'dan bir sonraki fuar şu ara devam ediyor;

http://www.gearwire.com/musikmesse-2010.html

Korg PS60 ve microstation modelleri tanıtıldı.
Kullanıcı avatarı
cevit
Öğretmem

İleti Archimed Per Mar 25, 2010 10:45 am

Korg ve Roland bayağı çalışmışlar. Korg Monotron bana güzel bir oyuncak gibi geldi. Onun dışında PS-60 umarım X-50 gibi dandik bir kasaya ve tuşeye sahip değildir. Yine Roland Gaia SH-01 de görülesi bir cihaz gibi geldi.. Gerçi bu modeller gördüğüm kadarıyla profesyonellere hitap etmiyor; benim gibi evde hobi için çalanlara uygun gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed
Kompedan

İleti korsan rudess Per Mar 25, 2010 11:48 pm

Merhaba, gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. İşin kötüsü kararsız kaldığım bu dönemde seçeneklerimden biri olan Juno Stage bugün itibariyle (geçen hafta vardı misal) Türkiye'de bulunmuyor. Zuhal Müzik'le iletişime geçtim ama en erken gelecek hafta bilgilendireceklermiş stokla ilgili durumu. Biraz istemeyerek de olsa (73 tuş, tavsiye edilmeyen kötü tuşe ve 80'lik polifoni) M50 düşünmeye başladım maalesef. İleride ne olur bilinmez ama belki de böylesi hayırlıdır. Yeni Roland synth'i de sağlam pahalı geliyor bu arada, yanına yaklaşamam onun da.
korsan rudess
Alışır alışır...

İleti loading Cmt Nis 10, 2010 9:40 pm

korsan rudess yazdı:Merhaba, gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. İşin kötüsü kararsız kaldığım bu dönemde seçeneklerimden biri olan Juno Stage bugün itibariyle (geçen hafta vardı misal) Türkiye'de bulunmuyor. Zuhal Müzik'le iletişime geçtim ama en erken gelecek hafta bilgilendireceklermiş stokla ilgili durumu. Biraz istemeyerek de olsa (73 tuş, tavsiye edilmeyen kötü tuşe ve 80'lik polifoni) M50 düşünmeye başladım maalesef. İleride ne olur bilinmez ama belki de böylesi hayırlıdır. Yeni Roland synth'i de sağlam pahalı geliyor bu arada, yanına yaklaşamam onun da.

Hammer action tuşe istemiyosan ya da 88 tuş, seçim yapmak çok zor.Ben de aynı sorunu yaşıyorum 61 veya 71 tuşlu aletlerin tuşelerinin artık eski modellerdeki gibi, gerçek yarı ağırlıklı olmamamaları seçimimi inanılmaz daraltıyor...
korg m 50 nin tuşesi için reklamlarında yarı ağırlıklı diyor ama değil, aklında bulunsun,yani eski aletlerdeki gibi triton studio vs. m1 ya da işte aklına gelen eski modellerdeki gibi bir his yok.Hele m 50 beni şok etti denediğim zaman.Ama sen yine tabi deneyerek karar ver belki beğenirsin. Korg kaliteli tuşeyi yani 61ve 76 lık kaliteli tuşeyi en son triton studio ve karmada bıraktı.
Juno stage ile ilgili olarak da... Onu da kurcaladık tuşlarda belli bir kalite var ama o da eskiler gibi değil, ama tabi m50dir trdir bunların hepsinden çok daha iyi onu da burdan diyeyim...
Kullanıcı avatarı
loading
Sinyalci

Sonraki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir