fantom tus tozlanması

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

fantom tus tozlanması

İleti jazzgerek Per Kas 12, 2009 8:37 pm

fantomun 1.oktav sol tusu calısmıyor. hic klavyeyi acmıslıgım yok o yuzden yapabilirmiyim bilmlyorum..? yardım istiyorum
Kullanıcı avatarı
jazzgerek
Oooo hojgeldınız ba...

İleti diabolusinmusica Per Kas 12, 2009 9:48 pm

Bence bir uzmandan yardim alsan iyi olabilir. Calismiyor dedigine gore olay ciddi bir sey olmali. Tabi bilemiyorum bu konulardaki uzmanlik derecen nedir. Ben klavyemle ilgili bir problemim oldugu zaman tuneldeki DTL muzige goturuyordum. Simdiye kadarki deneyimlerim olumlu yonde. Baska da Istanbulda boyle isleri yapan var midir bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
diabolusinmusica
Sosyete berberi

Re: fantom tus tozlanması

İleti Cihank Cum Kas 13, 2009 2:58 am

jazzgerek yazdı:fantomun 1.oktav sol tusu calısmıyor. hic klavyeyi acmıslıgım yok o yuzden yapabilirmiyim bilmlyorum..? yardım istiyorum

Hangi şehirdesin?
Kullanıcı avatarı
Cihank
Kaçın kurası

İleti jazzgerek Cum Kas 13, 2009 11:34 am

denizlideyim.. işlerimin yogunlugundan bir yerlere goturmek istemiyorum aslında herkezede guvenemiyorum ..
Kullanıcı avatarı
jazzgerek
Oooo hojgeldınız ba...

İleti Cihank Cum Kas 13, 2009 12:22 pm

jazzgerek yazdı:denizlideyim.. işlerimin yogunlugundan bir yerlere goturmek istemiyorum aslında herkezede guvenemiyorum ..

Bu işi yaptığını iddia edenlere (hiç klavye açmışlığının olmadığını düşünerek) kendinden daha fazla güvenmelisin bence.
Kullanıcı avatarı
Cihank
Kaçın kurası

İleti jazzgerek Cum Kas 13, 2009 5:50 pm

ben şimdi bu gazla fantomu 1200 parçaya ayırırım..:) sagol üstad.. bu akşam acıyom o zaman
Kullanıcı avatarı
jazzgerek
Oooo hojgeldınız ba...

İleti aristo Cum Kas 13, 2009 6:19 pm

Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım;

Cihank, "Bu işi yaptığını iddia edenlere kendinden daha fazla güvenmelisin bence" demiş.

Sen ters anladın sanırım kendine daha fazla güvenmelisin şeklinde :roll:

:)
Kullanıcı avatarı
aristo
Kırkaltı

İleti cevit Cum Kas 13, 2009 7:34 pm

aristo yazdı:Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım;

Evet evet... Tuş takımına ulaşmak için kartları sökmek gerekiyorsa hele hiç bulaşmamak lazım. Basit bir tozlanma bile tuhaf sonuçlara yol açabilir sonra astarı yüzünü geçmesin, dikkatli olmak lazım. Tabii ki bir açıp göz atılabilir, belki umduğumdan basittir... Roland'ın kolay tamir edilebilen bir cihazını görmedim o da ayrı :)
Kullanıcı avatarı
cevit
Öğretmem

İleti Müjdat Kurtman Sal Tem 27, 2010 5:04 am

Ben zamanında G-800'ü açtım da geri toplayamadım, aman. (Bizim bi samed abi vardı kedi soktu, öldü) :D
Müjdat KURTMAN
Kullanıcı avatarı
Müjdat Kurtman
Ajan

İleti cekilmeyeninsan Sal Tem 27, 2010 1:05 pm

Tuşun altındaki lastik yerinden kaymış olabilir. Ya da basılı kalmış olabilir. Cihazı sökmeden bir iki kez tuşa sert abanmayı deneyin. Daha önce birkaç kez başıma gelmişti bu durum ve bu yöntem işe yaramıştı.

Cihazı sökmekte de çok korkulacak bir durum yok. Gerçi hiç fantomu açmadım ama genelde alt kapağı sökünce tuş takımına rahatça ulaşılıyor.
Kullanıcı avatarı
cekilmeyeninsan
Alemci

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir