Bir midi klavyede olmazsa olmazlar nelerdir?

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

Bir midi klavyede olmazsa olmazlar nelerdir?

İleti eray_ozay Cum Ekm 09, 2009 7:35 pm

Midi klavye kullanan arkadaşlar bir midi klavyede olmazsa olmaz şeyler nelerdir? Midi klavye kullanırken ya keşke klavyemde şuda olsaydı dediğiniz şeyler neler? Bir midi klavye sizce kaç tuş olmalıdır? Bunun gibi aklınıza gelen herşeyi burada konuşalım. Midi klavye almak yada klavyesini değiştirmek isteyen arkadaşları bilgilendirelim. İlk olarak ben fikrimi söyleyeyim.Bence bir midi klavyede mutlaka pitch bend ve modulasyon tekerleği olmalı. Benim klavyemde yoktu ordan biliyorum :D
Kullanıcı avatarı
eray_ozay
Eleman

İleti firestorm Cum Ekm 09, 2009 7:58 pm

Siyah ve beyaz tuşlar bence olmazsa olmaz. :lol:

Bana şu an 2 oktav + Pitch ve mod wheel yetiyor. Herkesin ihtiyacı farklı olacağından dolayı birşey demek zor.
yiğit...
Kullanıcı avatarı
firestorm
Metalci

İleti eray_ozay Cum Ekm 09, 2009 9:01 pm

Şu kontrol potansları falan işe yarıyormu ya :D
Kullanıcı avatarı
eray_ozay
Eleman

İleti sino33 Cmt Ekm 10, 2009 12:56 am

Bu kotu bir soru olmus bence.. 8)
Kullanıcı avatarı
sino33
Ekstracı

İleti 8bit Cmt Ekm 10, 2009 2:19 am

Buradaki herkes sorunu muhtemelen kendi istekleri ve ihtiyaclari dogrultusunda cevaplayacaktir. Ornegin ben Axiom 25 kullaniyorum ama 2 oktav bana yetmiyor. Fakat yapmak istedigim seyler dogrultusunda.
Ote yandan trigger pad 'leri ise bence cok kullanisli alirken de kullanacagimdan emin oldugum icin tercihimi yaparken onemli bir etkendi benim icin.
Ustundeki knob 'lari ise cok aktif olarak kullanmiyorum. Yani aslinda vakit ayirip yapmam gereken atamalari yapmadim ve tabiki bu ise yaramadiklari anlamina gelmez. Tusesi ise gayet iyi ve bence yeterli ama bence.
Arti olarak malzeme kalitesi, marka guvenilirligi ..vb gibi islevsellik disi konular.

Benim tercih yaparken ihtiyaclarim dogrultusunda dikkat ettigim ogeler bunlardi. Kullanilacak ve kullanilmayacak olan ozellikleri iyi ayristirmak gerekli diye dusunuyorum.
Kullanıcı avatarı
8bit
Ajan

İleti Sleepless Cmt Ekm 10, 2009 12:02 pm

Midi in-out olmazsa olmaz. :P

Klavye üzerindeki tüm seçenekler kullanıcının tercihine göre olur. Araba alırken ABS olmazsa olmaz gibisinden bir şey söylemek mümkün değil. Ha, magazin amaçlı "midi klavyede nelere ihtiyaç duyarsınız?" tarzında bir soru ise tamam. :D

Misal, ben siyah ve beyaz tuşlar harici hiç bir şey kullanmıyorum. Volume potansını bile. :P Ama bolca tuş isterim, minimum 5 oktav olsun.
Kullanıcı avatarı
Sleepless
Gitti gidiyor...

İleti Cihank Sal Ekm 13, 2009 2:46 am

Sleepless yazdı:Klavye üzerindeki tüm seçenekler kullanıcının tercihine göre olur. Araba alırken ABS olmazsa olmaz gibisinden bir şey söylemek mümkün değil. Ha, magazin amaçlı "midi klavyede nelere ihtiyaç duyarsınız?" tarzında bir soru ise tamam. :D

Bence de. Ben de 88 tuş ve 4 adet midi out kullanıyorum mesela.
Ama olmazsa olmaz deyince sadece siyah beyaz tuşlar ve midi out diyebiliriz.

Sleepless, "midi in" de olmazsa olmaz sayılmaz aslında. Çoğu midi klavyede de yok.
Kullanıcı avatarı
Cihank
Kaçın kurası

İleti Sleepless Sal Ekm 13, 2009 10:28 am

Cihank yazdı:Sleepless, "midi in" de olmazsa olmaz sayılmaz aslında. Çoğu midi klavyede de yok.

Doğru, ama ben midi klavye rolünde Juno D'yi oynattığım için, arada alete ton atarken de lazım olduğu için "In" lazım bana. :D Bir an sanki tüm midi klavyeler için "In" gerekliymiş gibi düşünmüşüm o zaman. Ne işe yarayacaksa artık. Hehe.
Kullanıcı avatarı
Sleepless
Gitti gidiyor...

Re: Bir midi klavyede olmazsa olmazlar nelerdir?

İleti Müjdat Kurtman Sal Tem 27, 2010 5:31 am

Joystick+Pitch/Mod (A-70,90)
9 adet 75 mm. motorize fader + post-fader knob (K3000?) (oh command 8 masrafından da kurtulduk)
Düğmeli joystick (inc/dec/alt/üst/enter)
Fiziksel olarak velocity, mono pressure+poly aftertouch ve bunların midi mesajı bazlı alıp gönderimi)
Elektrohidrolik tuş sertliği ayarı (K3000?) Böylece yok semi-weighted efendim full weighted tarih olsun ne olur.
Her biri In/Out/Thru olarak birbirinden bağımsız atanabilen 8 midi bağlantısı.
Havan Controller (Vector Cont. Wavestation, D-50)
4 bağımsız footswitch/damper pedal girişi ve Allah rızası için bunların polarity ayarı.
64 midi kanalı.
En az 32 kısım çoksesrenklilik. (multitimbrality)
En azından GM2,GS,XG Lite ses bankası.
2 expresssion pedal girişi ve bunlara ait send/return girişleri (sahnede 8 modül kullanıcam, birbirleri arasında endüstriyel pedallarla fade yapıcam.)
Dokunmatik ekran istemiyoruz. (sincaplar ölmesin, hatta no behringer :P )
Birkaç çok amaçlı pedal girişi.
Usb to device ve data için 2 giriş.
96-Voice polyphony (128 istemiyoruz, cihazların içine doğru dürüst işlemci konulsun, sesleri yutmadan hakkıyla versin, Roland duy sesimi, ilerle artık.)

Şimdilik bunlar geldi aklıma..
Müjdat KURTMAN
Kullanıcı avatarı
Müjdat Kurtman
Ajan

Re: Bir midi klavyede olmazsa olmazlar nelerdir?

İleti Holopainen Çar Ağu 11, 2010 9:22 pm

Düzgün program oldukta sonra pitchben/modulation olsa yeterli benim için ama midi klavye iyi hoş da az da olsa ses gecikmesi oluyor. Normal klavye gibi değil malesef.
Holopainen
Sinyalci

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir