Midi Klavye Tuşe

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

Re: Midi Klavye Tuşe

İleti Dream_Gypsy Çar May 26, 2010 5:19 pm

161plus ağır tuşlu, piyano gibi yani. Ben denedim, fena değildi. Ama organ versiyonunu denemedim, forumda olacaktı kullanan. Görürlerse yazarlar birşeyler. Bu arada ben Akalın Müzik'e gittiğimde çok sıcak davranmışlardı, denemek istediğim herşeyi denedim, gitme imkanın varsa git bu aletleri dene derim.
Kullanıcı avatarı
Dream_Gypsy
Kompedan

İleti NightHunter Çar May 26, 2010 6:38 pm

Dream_Gypsy yazdı:161plus ağır tuşlu, piyano gibi yani. Ben denedim, fena değildi. Ama organ versiyonunu denemedim, forumda olacaktı kullanan. Görürlerse yazarlar birşeyler. Bu arada ben Akalın Müzik'e gittiğimde çok sıcak davranmışlardı, denemek istediğim herşeyi denedim, gitme imkanın varsa git bu aletleri dene derim.

aslında sırf piyano partisyonları için ağır tuşlu tercih ediyordum, fakat klavyeyi klavye gibi kullanmak söz konusu olduğunda bu kadar ağır tuşların işimi zorlaştıracağından çekiniyorum. o yüzden sanırım semi-weighted tuş takımını tercih etmem gerekli.

dediğin gibi akalın'a uğrayacağım ilk fırsatta. e-mu xboard 61 deneyebileceğim bir yer biliyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
NightHunter
Alışır alışır...

İleti Dream_Gypsy Çar May 26, 2010 6:52 pm

BL Müzik diye biliyorum distribütörü, https://www.blmuzik.com

İstersen bir ulaş, ellerinde varsa denersin.
Kullanıcı avatarı
Dream_Gypsy
Kompedan

İleti NightHunter Çar May 26, 2010 8:37 pm

akalın'a gittim.

cme uf 60 yoktu ellerinde. uf 50 vardı. onun yerine Studiologic by Fatar / VMK 88 Plus tavsiye etti ağabey. kutuda bir de sustain pedal mevcut. 850 TL taksitli fiyat iyi midir?

http://www.akalinmuzik.com.tr/content.php?id=710

maalesef tuş duyarlılığını test edemedim, ancak tuş büyüklüğü ve ağırlığı fena değildi. alet haliyle biraz genişçe ama hafif; sadece 7.7 kg.

VMK 88 kullanan arkadaşlar, nasıldır bu alet? iyi midir? ağabey piyasadaki en iyi MIDI klavye dedi. bir de made in italy dedi. ben bilemedim artık :(

dediğim gibi CME UF 60 ve E-MU XBoard 61 arasında kalmıştım. şimdi bi de bu çıktı. ama 339 Euro (655 TL) fiyatındaki bir aletin taksitli fiyatının 850 olması bana biraz tuhaf geldi.
Kullanıcı avatarı
NightHunter
Alışır alışır...

İleti pyro Per May 27, 2010 12:00 am

onu inceleyen bunu da inceledi :
Studiologic by Fatar / VMK 188Plus
http://www.akalinmuzik.com.tr/content.php?id=715

Ayrıca VMK 88 plus TP9PIANO keybed with weighted keys for a piano feel
VMK 188 plus TP40GH keybed with graded hammer action keys for a true piano feel

Fatar'ın kendi sitesinde tuş takımı tanımlamalarında tuşe olarak VMK 188+ daha öne çıkıyor. -link aşağıda-
yabancı forumlarda kullanıcı görüşleri de bu yönde.

tuş yatakları detayları için ... http://www.fatar.com/Pages/TP_40_GH_ES.htm
Kullanıcı avatarı
pyro
Alışır alışır...

İleti NightHunter Per May 27, 2010 4:41 pm

VMK 88 Plus kullanan yok mu arkadaşlar? Nasıldır bu alet?

3 alet arasında kaldım:

1. VMK 88 Plus
2. E-MU Xboard 61
3. CME UF 60

bunlardan herhangi birini kullananınız oldu mu?
Kullanıcı avatarı
NightHunter
Alışır alışır...

İleti Miraç Atıcı Pzr May 30, 2010 12:13 pm

Benim 2. ve 3. sıradaki arkadaşları kullanma imkanım oldu. Emu gayet hafif pratik ve tuşesi güzel olan bir alet , yani bana göre ( en azından piyasdaki bir çok workstationdan daha iyi).

Cme UF serisini gerçekten seviyorum , yani büyük olması nedense benim hoşuma gidiyor :) Evde de Cme UF 8 kullanmaktayım , kısayollar , tüm butonları ve kontrolörleri gayet saglam ancak editör diye bir yazılım yapmışlar ki hayatımda bu kadar kötü bir program görmedim. Yani fabrika ayarlarını değiştirmek bana pek mümkün gelmedi.

Fatar kullanmadım ancak sana bir sorum var. Bu 3 klavyeden 2'si 61 tuş biri 88 tuş. Sen öncelikle tuş secimine karar verirsen daha iyi olur. 88 tuş gereksiz abi kullanmayı düşünmüyorum dersen zaten 2 secenek kalır . ki onlardan da hangisini alırsan tatmin olursun. Ama CME biraz daha kalıplı , sahnede dolgun gösterebilir. Cme aslında bir midi klavyeden cok içi boş bir workstation :) Ne farkı var demeyin dışardan bakıldımı kendine baktırıyor :)
Kullanıcı avatarı
Miraç Atıcı
Sosyete berberi

İleti NightHunter Pzr May 30, 2010 9:16 pm

ben de aletin tipine önem veririm aslında ama çalarken vereceği keyif daha önemli benim için.
ama cme uf serisi baya kocaman kasalı. hem de ağır. taşıması zor olabilir. hem de xboard'dan daha pahalı. bilemedim.

88 tuş olayına gelince; piyano tabanlı olduğumdan geniş klavyeler daha cazip geliyor bana. yani hem midi controllerim olsun hem de piyano çalabileyim gibi bi düşüncem olduğundan bu alete sıcak bakıyorum. tabi böyle bi alet piyano tadını ne kadar verir tartışılır. o yüzden çok fazla beklentim olmamasına rağmen beni hayal kırıklığına uğratacak bi alet almak istemiyorum. ayrıca yanlış bilmiyorsam fatar sadece klavye üretiyor ve italya'da imal ediyor. yani kalitesinden yana pek çekincem yok.
Kullanıcı avatarı
NightHunter
Alışır alışır...

İleti Miraç Atıcı Pts May 31, 2010 1:21 am

Kesinlike Cme çok ağır , yani 49 veya 61 tuşlu modelleri bile muadillerine göre oldukça ağır , can sıkıcı olabiliyor çoğunlukla.

Fatar ve Emu gerçekten çok hafif . Fatarı seven bir çok insan duydum tuşe ve kontrol imkanları açısından.

Sahnede o midi klavyenin yanına bir MacBook Pro açtığında, 25 tuşlu midi klavyeye bile razıyım ben :) :)
Kullanıcı avatarı
Miraç Atıcı
Sosyete berberi

İleti NightHunter Pts Haz 21, 2010 2:40 pm

VMK-88 Plus alınmıştır.
Kullandıkça yorumlar paylaşılabilecektir.
Kullanıcı avatarı
NightHunter
Alışır alışır...

İleti fish Per Tem 22, 2010 2:02 am

Bende VMK-176 plus var.Aldıktan sonraki gün tuşesinde bi problem oldugunu anladım,taşırken olma ihtimali var,pek bi ağırdı.
Neyse,tuşesi benim hoşuma gitti,CME 88 modeline göre biraz daha ağır.Ürünü denemek için pek bir direnmiştim.Tuşlar caldığında cok kaliteli geliyor,hissedebiliyorsun.Bence iyi bir tercih,güle güle kullan.
Analyse
Kullanıcı avatarı
fish
Eleman

Önceki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir