Midi Klavye Tuşe

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

İleti Selcuk_Ergen Sal May 20, 2008 9:55 am

M-Audio'nun velocity curve olayı zayıf. Axiom serisinde belki daha özen göstermişlerdir diyeceğim ama sanmıyorum...

Yamaha alırdım ben senin yerinde olsam.
Kullanıcı avatarı
Selcuk_Ergen
Şahsına Münhasır

İleti KeyMaster Sal May 20, 2008 2:31 pm

Şu anda piyasadaki en iyi tuşeye sahip MIDI klavyesi bence EMU XBoard. Özellikle 61 tuşlu modeli, üzerindeki controller sayısının fazlalığı ile de öne çıkıyor. Fiyatları biraz pahalı olsa da uzun yıllar çok iyi iş görecek aletler olacakları için kesinlikle alınabilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
KeyMaster
Kompedan

İleti cicihost Sal May 20, 2008 3:51 pm

@Selcuk

Tuşe açısından herkes Yamaha diyor neredeyse,bi bildiği vardır milletin :D

@Keymaster

Yamaha ve Cme nin modellerine göre daha ucuz bu Xboard..Peki Yamaha kadar iyimidir tuşesi?
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti aristo Per May 22, 2008 10:14 am

bende gaza geldim şimdi M-Audio Keystation 61 Midi vardı elimde onu satıp daha iyi birşeyler mi alsam. Ancak anlamadığım birşey var. Sahnede midi kullanmak ton zenginliği açısından iyi de program, ses vs. değişimi nasıl olacak peki. Ben 1-2 kere çıktım sahneye V-Stack arayüz kullandım plug-inler için. Kanallarada farklı plug inleri atadım ve Mute yaparak ses değişimini mouse ile yapıyordum. Eee hali ile de yavaş ve zahmetli bir hal alıyor.

Bu işin çözümü nedir peki? Yani Klavyemin üzerinde tuştan başka düğme yok, olanlar ne anlama geliyor. Sound Bank, tone, parametre değişimini şu emu nun üzerindeki tuşlarla mı yapacağım mümkün müdür?

*Olaya baya bir Fransız kalmışım ben :roll:
United Sounds of Kurzweil 8-)
Kullanıcı avatarı
aristo
Kırkaltı

İleti yavuzy Per May 22, 2008 11:20 am

Brainspawn Forte kullan.
Her scene'i tek tek yazıp kaydediyorsun. (kullanacağın plugin, hangi tuş aralığına atayacağın, transpoze, preset) Şarkının içinde kaç scene istersen hazırlayıp .

Mesela verse, chorus kullancağın parametreler değişikse ayrı ayrı yazıp isimlendiriyorsun.

Bunları playlist'te sıralıyorsun. Daha sonra büyük ekrana geçip sadece bu isimleri görüyorsun. Mesela "a" şarkısı verse, b şarkısı "chorus" vs.

Ister laptop'un space tuşu, istersen atadığın midi klavyede bir tuş veya tuşlar, istersen footpedal ile scene'ler arası geçiş yapıyorsun...Midi kanal değiştirmiyorsun, otomatik yapıyor onları. Klavye üzerinde Program change tuşları ile ileri geri değiştirebilisin... Veya cursor ile büyük ekrandaki listeden manual seçebilirsin...

Çok kolay ve kullanışlı, tavsiye ederim....Vstack falan çok hafif kalıyor Brainspawn Forte karşısında... :wink:
Kullanıcı avatarı
yavuzy
Kırkaltı

İleti narc Per May 22, 2008 1:50 pm

aristo yazdı:bende gaza geldim şimdi M-Audio Keystation 61 Midi vardı elimde onu satıp daha iyi birşeyler mi alsam. Ancak anlamadığım birşey var. Sahnede midi kullanmak ton zenginliği açısından iyi de program, ses vs. değişimi nasıl olacak peki. Ben 1-2 kere çıktım sahneye V-Stack arayüz kullandım plug-inler için. Kanallarada farklı plug inleri atadım ve Mute yaparak ses değişimini mouse ile yapıyordum. Eee hali ile de yavaş ve zahmetli bir hal alıyor.

Bu işin çözümü nedir peki? Yani Klavyemin üzerinde tuştan başka düğme yok, olanlar ne anlama geliyor. Sound Bank, tone, parametre değişimini şu emu nun üzerindeki tuşlarla mı yapacağım mümkün müdür?

*Olaya baya bir Fransız kalmışım ben :roll:

Ben Ableton kullanıyordum ve Abletonun bir özelliği var. Her kanalda sadece onu aktif etmek için bir tuş var. Şarkının altyapısı(eğer varsa) üsütüne çalarken, çalacağım partisyon hangi ses ise o kanalın sesini aktif ediyordum. Bunuda E-Mu X board 49 ile (yani sadece 16tane knobu olan) yapıyordum.
İlk başta knoblara atıyım dedim sonuna kadar çevirince o kanalı açsın ama hızlı geçişlerde çok zorlanıyordum. Sonra aklıma Midi klavyenin tuş takımına atamak geldi. Zaten çaldığım partisyonlar 3 oktavı geçmediği için. Klavyenin en sol tarafından do,do#,re,re#,mi tuşarını programda midi kanal değiştirmeye atadım, elimi hiç midi klavyedne kaldırmadan tak diye sol elimle değiştiriyorum sesi :) Eğer 2 midi kanalı aynı anda aktif etmek istiyosam da 2tuşa birden aynı anda basıyorum. Tek sorun o tuşlardan hiç bir zaman ses çıkmıyor. Eğer kendinizi kaptırıp basarsanız direk ses değişiyor, öyle de bir riski var. Ya da oktav -1 yaptığınızda midi klavyenizden, o atadığınız tuşlar midi klavyenin otalarına doğru kaymaya başlıyor :)
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti aristo Per May 22, 2008 2:22 pm

Demek knob lar sorunumu çözecek :) Peki şu efsane aleti emu xboard61 i nereden alabilirim?. Distiribütörü kimdir ve ne kadardır alet?
Kullanıcı avatarı
aristo
Kırkaltı

İleti 999 Cum May 23, 2008 4:18 am

Bu başlıktan gaza gelip baktım o EMU'nun fiyatına hepsiburada'dan, 600YTL'yi görünce biraz tökezledim şahsen =)
999
Ekstracı

İleti aristo Cum May 23, 2008 12:17 pm

Aynen +1 çok pahalı yapmışlar. Yurtdışından bir arkadaş vasıtası ile Korg X50 yi 700$ a almak daha mantıklı geldi bana. Alet de dehşet güzel yani.
Kullanıcı avatarı
aristo
Kırkaltı

İleti cicihost Cum May 23, 2008 12:35 pm

Parasına değermi acaba Xboard , Yamaha alınabliyor yerine :)
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti Berkay Cum May 23, 2008 9:16 pm

Ben bu CME'ye 420 verene kadar, Yamaha alsaymışım dedim.

Bir de Akalın 270 liralık fatura kesip göndermiş. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.

:evil:
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

İleti EminEsref Cum May 23, 2008 10:42 pm

faturayı rayiç bedelden kesmişler. Daha az kar gözüksün diye. allah bilir sendende yüzde 18 kdv almışlardır.
Kullanıcı avatarı
EminEsref
ağır çocuk

İleti cicihost Cum May 23, 2008 11:56 pm

Berkay yazdı:Ben bu CME'ye 420 verene kadar, Yamaha alsaymışım dedim.

Memnun değilmisin CME'den , Yamaha'da 4-5 tane atanabilcek button olsaymış harika olurmuş..

Laptop ekranıyla temasa geçmeden , patchler arası geçişi Yamaha'da nasıl yapabiliriz acaba,mümkünmü?
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Cmt May 24, 2008 12:58 pm

cicihost yazdı:Laptop ekranıyla temasa geçmeden , patchler arası geçişi Yamaha'da nasıl yapabiliriz acaba,mümkünmü?

Bu dediğin E-Mu da çok rahat yapılabiliyor.

Bu arada 600ytl bana da pahalı gelmişti (ki benim aldığım zamanlar 540ytl idi ama o da pahalı gelmişti) O yüzden E-Mu X board 49 almıştım. Ama alınacaksa 61 alınmasından yanayım tecrübelerime dayanarak, o 16 tane button çok işe yarayacağı kanaatindeyim. Sadece 16 knob yetmiyor, insan button da istiyor :)
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti cicihost Cmt May 24, 2008 2:38 pm

E-Mu da olduğu gibi Yamaha'dada yapılabiliyormu acaba,Youtube da videosunu izlemiştim Yamaha'nın üzerindeki Daw Remote kısmından Patchler arası geçiş yapılıyordu ama ekrana bakarak yapıyordu geçişleri eleman :)

Sanırım E-Mu alcam , E-Mu da bayağ beğeniliyor,tuşe si nasıl acaba onun?
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

ÖncekiSonraki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: MSN [Bot] ve 2 misafir