Midi Klavye Tuşe

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

İleti narc Pzr May 18, 2008 3:12 pm

Berkay yazdı:Örneğin Ableton üzerinde Edit MIDI Map diyorum, ama hiç bir şey değişmiyor.

Midi Klavye bağlıyken Ableton üzerinde edit midi map yaptıktan sonra, ekranda otomasyon vermek istediğin şeyin (mesela midi kanal 1 volume) üzerine tıkladıktan sonra, hangi knoba ya da slidera vermek istiyorsan onu hareket ettirmen lazım midi klavye üzerinden. Yandaki listede de gözükür zaten neyi neye atatığın ve range leri düzenleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti cicihost Pzr May 18, 2008 7:08 pm

Yamaha Kx61 de bu aralar gözümü cezbetmeye başladı iyice..

Cme uf60 ile kx61 arasında gidip geliyorum,seçim yapamadım :oops:

Ekleme : Açıkcası bu yamahanın arpej olayı biraz beni cezbetti :)
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti Berkay Pzr May 18, 2008 7:27 pm

Aynen o yolu izliyorum, ama hiç bir hareket yok. Ancak knob çevirdiğimde MIDI mesajı gittiği gözüküyor.

PT üzerinde ise örneğin cut-off'a knob 2'yi atıyorum, res'e de 3'ü. Her seferinde en son atadığım değer diğerlerini kontrol ediyor. Yani atadığım her şey bu durumda res'i kontrol ediyor.

Forumda bir arkadaş daha benzer sorun yaşamıştı. Acaba bulabildi mi bir çözüm?
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

İleti narc Pzr May 18, 2008 8:37 pm

cicihost yazdı:Ekleme : Açıkcası bu yamahanın arpej olayı biraz beni cezbetti

Cezbetmesine gerek yok, eğer laptop+vsti ler kullanacaksan arpej olayını kulandığın programlarla da yapabilirsin, ama ben rack kullanabilirim ilerde diyosan sen bilirsin. Bence çok gerekli değil o arğej olayı.

Berkay yazdı:Aynen o yolu izliyorum, ama hiç bir hareket yok. Ancak knob çevirdiğimde MIDI mesajı gittiği gözüküyor.

PT üzerinde ise örneğin cut-off'a knob 2'yi atıyorum, res'e de 3'ü. Her seferinde en son atadığım değer diğerlerini kontrol ediyor. Yani atadığım her şey bu durumda res'i kontrol ediyor.

Midi klavyenin ayarlarına bakmanı öneririm. Abletonun böyle bi sorun çıkarıcağını sanmıyorum. Dediğine göre sonuçta birşeyi kontrol ediyorsun. Bu yüzden bence midi kalvyenin ayarlarıyla oyna bakalım sonuç ne olacak.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti cicihost Pzr May 18, 2008 10:25 pm

narc yazdı:Cezbetmesine gerek yok, eğer laptop+vsti ler kullanacaksan arpej olayını kulandığın programlarla da yapabilirsin, ama ben rack kullanabilirim ilerde diyosan sen bilirsin. Bence çok gerekli değil o arğej olayı.

Evet laptop+vsti olarak kullanıcam,vsti üzerinde arpejler mevcutmu acaba peki bunları tuşlara nasıl atıycaz? :roll:
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Pzr May 18, 2008 11:14 pm

Aklına gelebileceklerinden fazlasını yapabileceksin VSTilerle :) sen hiç merak etme. Aslında bu sadece benim görüşürüm; tuşesi fena olmasın, birkaç ta knobu buttonu olsun, 4 oktav olsun bizim olsun :) E-MU X Board 61 senin işini görür bence. Tuşlara da rahat atarsın, sonuçta midi klavyenin amacı bu. Bilgisayar ekranı üzerindekileri rahatça kontrol edebilmek.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti cicihost Pts May 19, 2008 12:31 am

X board da aklımın bi köşesinde..

Birde yazılım olarak cubase ile sorun çekiyorum laptopta,çift çekirdekli işlemciden kaynaklanıyor falan diyorlar..Başka bir programa yönelmem gerekicek yani,birde uyumluluk sorunu yaşamayız inşallah :oops: her programla uyuşabilirmi bu klavyeler yoksa nazlımıdırlar çok :)
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti UnderWorld Pts May 19, 2008 12:56 am

Midi klavyelerin temel kullanım amacına her program uyar; Cubase, Reaper, Sonar vs...

Midi klavyenin kontrol fonksiyonlarından ziyade, sağlam tuşe ve hassasiyete sahip olanını seçmek daha mantıklı bana sorarsanız.
UW; back in action...
Kullanıcı avatarı
UnderWorld
Kaçın kurası

İleti narc Pts May 19, 2008 2:27 am

cicihost yazdı:X board da aklımın bi köşesinde..

Birde yazılım olarak cubase ile sorun çekiyorum laptopta,çift çekirdekli işlemciden kaynaklanıyor falan diyorlar..Başka bir programa yönelmem gerekicek yani,birde uyumluluk sorunu yaşamayız inşallah :oops: her programla uyuşabilirmi bu klavyeler yoksa nazlımıdırlar çok :)

Ableton Live'a yönelebilirsin, çok basit bir arayüz ve çok kullanışlı. Özellikle son versiyonu (Ableton 7) çok başarılı olmuş. Bir araştır istersen programı ama ne yapacağını söylemen lazım. Eğer canlı performansa çıkıcaksan (tek başına, bir grupla... vs) Ableton gayet kullanışlı ve rahat.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti Berkay Pts May 19, 2008 6:35 am

narc, ayarlara bir bak derken, nasıl birşeyler aramam gerekiyor?

Yok mu acaba forumda bir CME kullanıcısı. Olmadı bugün Akalın'ı arayıp konuşacağım.

Alet kapatıp açılınca fabrika ayarlarına dönüyor. Kullanım kitabında böyle olmaması gerektiği yazıyor. Nedenini anlayamadım. Umarım bir sorun değildir.
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

İleti cicihost Pts May 19, 2008 12:15 pm

UnderWorld yazdı:Midi klavyelerin temel kullanım amacına her program uyar; Cubase, Reaper, Sonar vs...

Midi klavyenin kontrol fonksiyonlarından ziyade, sağlam tuşe ve hassasiyete sahip olanını seçmek daha mantıklı bana sorarsanız.

Peki sen sağlam tışe ve hassasiyeti göz önünde bulundurarak bir klavye önerisinde bulunabilirmisin..

@Narc

Canlı performans gibi bir durum yok şuanlık zaten okadar performansım bilgim yok bu klavye konusunda :) Şimdilik evde kayıtlara genelde bass ve davul eklemek için kullanacağım ama piano org görevinede yönelcem tabi bi yandanda..
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Pts May 19, 2008 6:29 pm

Berkay yazdı:narc, ayarlara bir bak derken, nasıl birşeyler aramam gerekiyor?

Yok mu acaba forumda bir CME kullanıcısı. Olmadı bugün Akalın'ı arayıp konuşacağım.

Alet kapatıp açılınca fabrika ayarlarına dönüyor. Kullanım kitabında böyle olmaması gerektiği yazıyor. Nedenini anlayamadım. Umarım bir sorun değildir.

CME hiç kullanmadım, Yazılımı varsa yükle bir bak arayüz yardımıyla çok daha rahat olur, o küçücük klavye ekranından ayarlamaktansa. Ama Akalım Müziğe götürmeni tavsiye ederim, belki o sorunu çözerken ileride lazım olacak daha başka bilgiler de edinirsin klavyen hakkında. Umarım sorununu çözersin, otomasyon atayamamak acı verici birşey olsa gerek:D
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti Berkay Pts May 19, 2008 6:58 pm

Sorma bir heves parama kıyıp controllerlı aldım, şimdi öyle atıl duruyor.

Yardımlar için teşekkürler, başlık konusunun dışına çıktık kusura bakmayın.

:)
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

İleti cicihost Pts May 19, 2008 9:18 pm

Ne konu dışısı Berkay'cım midi klavye konuşuyoruz sonuçta :wink:

Sen kıyıp almışsın ben onuda yapamadım hala kararsız beklemedeyim,aldıktan sonra forumu nekadar kirletirim artık düşünemiyorum :D
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti Berkay Sal May 20, 2008 4:43 am

Şimdiden hayırlı olsun.

Çok düşünme ama, çık yola birini al gel.

Ömürlük değil bunlar. :lol:
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

ÖncekiSonraki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir