Midi Klavye Tuşe

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

Midi Klavye Tuşe

İleti cicihost Cum May 16, 2008 3:04 pm

Merhaba,

Midi klavyelerin üzerindeki özellikler(knob,slider) değilde,sadece tuş takımının kalitesi,hassasiyeti gibi konular hakkında değerlendirilmesini istiyorum..Sadece tuş takımı göz önünde tutularak en oturaklı en kaliteli tuş takımının hangi marka ve modellerde olduğu konusunda fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim..

Düşündüğüm modeller ise şöyle ;

*Bu modeller dışındada fiyat olarak yukarı aşağı modelleride önerebilirsiniz tabikide..

M-AUDIO AXIOM 61
Resim

YAMAHA KX61
Resim

CME UF60
Resim
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti hasandelen Cum May 16, 2008 3:18 pm

Behringer'in "umx" serilerinin tuş hassasiyeti fena değil...

Fiyatları da uygun...

Göz atmak istersen...

http://www.majormuzik.com/default.asp?p ... egori=1140
Kullanıcı avatarı
hasandelen
Eleman

İleti yavuzy Cum May 16, 2008 3:54 pm

Tuş takımı dersen önce Yamaha sonra CME. Maudio en geride.
Özellikler dersen sıra ile CME, Maudio,Yamaha.

Bu sıralamaya göre Yamaha veya CME derim.
(Bende CME UF70 var, resimdekinin 76 tuşu, yanısıra UF8 var, eski serinin 88 tuşlusu, her ikisi de çok güzel midi klavyelerdir)

Selamlar,
Yavuz
Kullanıcı avatarı
yavuzy
Kırkaltı

İleti cicihost Cum May 16, 2008 4:24 pm

Peki yavuz,

Yamaha ile Cme tuş takımı arasında ne gibi farklar vardır,bu fark büyükmüdür etkisi çokmudur?

Ayrıca diğer boyut olarak özellikleri karşılaştırdığımızda neden Cme en üstündür ve yamaha en geridedir?
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Cum May 16, 2008 4:25 pm

Bunların hepsini denemedim ama m-audio takoz gibi :) ben de tuşeye önem verdiğim için hem fiyat olarak hem de sadece laptopla kullanacağım için E-mu X-board almıştım. Şöyle 2 tane resmi var:

X Board 49
http://www.emu.com/products/zoom/13558.html

X-Board 61
http://www.emu.com/products/zoom/15164.html

Ben x-board 49 kullanıyorum ve gayet memnunum. Kıvılcım Müzik te falan açıkta midi klavyeler gidip tuşelerini deneyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti yavuzy Cum May 16, 2008 4:29 pm

Emu XBoard 61 bende de var. Gayet güzel.
Bu da iyi bir tercih olabilir.
Hem tuşe güzel hem de özellikler oldukça tatmin edici.
Kullanıcı avatarı
yavuzy
Kırkaltı

İleti cicihost Cum May 16, 2008 4:32 pm

@hasandelen

Behringer ürünleriyle pek kaynaşmış biri değilim,görüntü olarak ayrıca biraz basit gözüküyor,sonuçta görüntüsününde insanı şevke getirmesi gerekir bence :) Tabi ben tuş hassasiyeti unsuru için sormuştum öyle baktığımızdada önerini değerlendiriyorum :wink:

@narc

Bu önerdiğin alette çok satanlar arasında yer alıyor,sanırım kullanıcıları gayet memnun,tuş ağırlığı nasıl acaba?

@yavuzy

Yavuz sana yazdığım cevap üstte kaldı aslında bu diğer iki arkadaşada verdiğim cevabı sonradan birleştirmek istedim o mesaja ama hata veriyor,hatanın içeriğindede birşey yazmıyor anlamadım gitti :oops: .. Seninde fikir ve değerlendirmelerini bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Cum May 16, 2008 6:16 pm

@cicihost

Eğer İstanbul'daysan Tünelde Kıvılcım Müzik'te deneyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti cicihost Cum May 16, 2008 10:33 pm

Denemek lazım bencede..

Daha 49 - 61 tuş arasında bile seçim yapamadım :oops: 800-1000 ytl civarı bir rakam ayırcam iyi birşey almak istiyorum bukadar para vermişkende..
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Cum May 16, 2008 11:21 pm

E-mu X board 49 = 350ytl civarı, ben kullanıyorum canlı performansta ama şöyle de bi sonrala karşılaştım mesela 2-3 tane synth çalmam gerekiyoken 1 şarkıda, ses değiştirirken kullanılabilecek tuşlar yok sadece 16tane knob var ve ben mixer şeklinde kullanıyorum ya da birkaç efekt ekliyorum. Ses değiştirirken, klavyenin en solundaki do,do#,re,#.. (kaç ses kullanmam gerek ise) o tuşlara atadım çalarken çok rahat oluyo ama klavye darlığı yaratıyor :) O yüzden 61 tuş olanını tavsiye ederim, ya da Axiom serisi güzel ama tuşları biraz takoz (yukarıda da dendiği gibi) diğerlerini denemedim.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti cicihost Cum May 16, 2008 11:38 pm

Peki 61 tuşmu 76 mı :D

Üzerindeki knobların slide ların pek işime yaramıycağını düşünüyorum şuanlık ama kullanırken işler değişebilir.

61 tuş uygun gibi
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti narc Cmt May 17, 2008 1:49 am

Sürekli bir kararsızlık aa :) İlk midi klavyen olacak galiba ben de böyleydim :)

Kullanış amacın ne olacak, eğer düzgünce belirtirsen daha kolay yadımcı olunabilir hangisini alman konusunda.
Kullanıcı avatarı
narc
Gece Kuşu

İleti yavuzy Cmt May 17, 2008 10:01 am

Behringer'i geç bence, klavye ana enstrumanın ise veya senin için önemli ise bütçeyi arttırıp Emu,CME,Yamaha gibi midi klavyelere yönelebilirsin.

Emu'yu ben de canlı performansta kullanıyorum. Brainspawn Forte programı ile epey yüklü preset change,split,layer vs. işlemleri yapıyorum.

Preset change işlemleri ya foot pedal ya da e-munun hızlı tuşları ile gerçekleşiyor.

Emu klavyenin sağ tarafında 16 tane preset seçim tuşu sol tarafta ise yukarı/aşağı preset change tuşları var. Standart klavyelerde 16 tane seçim tuşu ile pek karşılaşmayız. Ve sayı olarak gayet yeterli.

Yani normal bir midi klavyedekinden çok daha fazla.... Yeterli sayıda knob da var realtime kontrol için... Bu nedenle hem sahnede hem de stüdyoda çok kullanışlı bir cihaz... Yani herhangi bir eksiği yok.

Bu arada eğer knob slider ihtiyacın fazla yoksa , ikinci el eski model Roland ve Korg klavyelerden tuşesi iyi olanları da bulup satın alabilirsin.

Eğer piano presetleri kullanıyorsan ve piano tekniğin içinde fazla oktava ihtiyaç duyuyorsan veya klavyeyi ikiye bölüp (split) farklı sesler ile aynı anda çalman gerekiyorsa 76 veya 88 tuş daha iyi bir seçim olur. Yoksa 61 hatta 49 bile yeterlidir.

Selamlar,
Yavuz
Kullanıcı avatarı
yavuzy
Kırkaltı

İleti cicihost Cmt May 17, 2008 8:57 pm

Klavye ile tek bağlantım,çocuk yaşta hediye olarak gelmiş bi çocuk orgu olarak kaldı :)

Klavye önemli mi?Önemli diyebilirim benim için,org piano kısmı dışında şarkılara bass,davul ve billimum enstrmanlar eklemek için kullanacağım..

Almışken iyi birşey almak istiyorum,klavye benim için farklı bi başlangıç olcak başlangıçlarada enstrman konusunda fiyat olarak cimri davranmayıp iyi bir enstrman alındığı zaman insanın o işe daha fazla bağlancağını düşünüyorum..

61 veya 76 tuş alacağım,model konusunda hala tereddütlüyüm ama cme veya emu ya yönelcem gibi..
Kullanıcı avatarı
cicihost
Ajan

İleti Berkay Pzr May 18, 2008 1:06 am

Başlıktan gaza gelip, durun kapatmayın diye telefon açmak suretiyle akşam akşam gittim Akalın müzik'ten CME U-Key aldım.

Bu konularda pek bilgisizim. Ableton, PT, ya da Reaper üzerinde, control özelliklerini nasıl kullanabilirim?

Örneğin Ableton üzerinde Edit MIDI Map diyorum, ama hiç bir şey değişmiyor.
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

Sonraki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir