Ekonomik krizden ötürü ve ailemin genişlemesi nedeniyle bir süredir elimde hiç cihaz kalmamıştı. Ancak yavaş yavaş durumları düzeltince bir süredir şu ekipmanları toplayabildim :
Roland GW-8 Workstation (ritimli, amatörler için Juno-G ve ek bazı seslere sahip iş görür bir cihaz)
Yamaha DX-100 FM synthesizer (DX-7 sahibi olamadım ama beni mutlu etmeye yetiyor)
Stylophone (Çok keyifli bir oyuncak)
Yamaha MS-202II Monitor Speaker (zaten evde duruyordu)
İlerleyen günlerde para durumlarına bağlı olarak aşağıdaki ekipmanları da almayı planlıyorum:
Korg Monotron (yurtdışı fiyatı 80 küsür USD civarında olacağı telafuz ediliyordu, burada da çok uçuk fiyatla satılmayacağını tahmin ediyorum)
Korg PS-60 performance synthesizer (henüz görmedim, ama merak ediyorum. Sanıyorum Korg'un O1, M1, X5, Triton serilerindeki bazı klasik sesleri içerecek. Beğenmezsem tercihim Korg X5D veya N5EX olabilir)
Dave Smith MoPho keyboard (bir sürü düğmesi olan, tahminimce 1000-1200 USD'ye satılacak sıfır gerçek bir analog cihaz)
Bir de biraz para durumu, biraz da şansa bağlı olarak gerçek vintage synthesizerları da almayı uzun vadede planlıyorum. Mesela denk düşerse ve imkanım da olursa bir Juno-60/106, Poly six, gibi şeyler iyi olur. Mesela Cem Abi'nin ilanındaki CZ-1 de ilgimi çekti ancak durumları ayarlayamadım, kısmet işte..