synfox yazdı:
Bazıları ise her hangi bi squence çalarken ya da solo bi line çalınırken manual olarak slave osc'nin wave shape'ini değiştirmeyi tercih eder , bu durumda overdrive ( tüplü preamp en iyisi tabiki bu durumda ) ve delay kullanılıyorsa , çok organik ve biraz da gürültülü sonuçlar almak mümkün .
bu cümleniz ve diğerleri üzerine başladığım macera 5 saat kadar sürdü. gerçekten de kullandığım cihazdan bugüne kadar aldığım en organik tonları yakaladım diyebilirim. özellikle square çıkışları birbirine synchlemek tatlı sonuçlar doğurdu gibi geldi bana. üstelik aynı metodun daha pek çok varyasyonu (EG ya da MG kullanmak, synchlenmiş osilatöre feedback uygulamak) var gibi. teşekkürler
daha önceki mesajda yaptığım analizin benzerini bu sefer de kare dalga biçimleri ile yaptım. anlayabildiğim kadarıyla etki aslında aynı. ama kare dalga daha çok harmonik içerdiğinden ses üzerindeki etki daha geniş bir bant aralığında oluyor, bu da daha dramatik bir etkiye yol açıyor. dahası, sadece tek harmoniklere değil çift harmoniklere de paylaştırıyor slave osc sahip olduğu enerjiyi. böylece hem master osc'nin ürettiği kare dalganın harmoniklerine vurgu artıyor hem de slave osc tarafından oluşturulan çift harmonikler kare dalganın "hollow" halini biraz gideriyor (galiba). 0-30ms arası delay eklemek de spektrumu şişmanlatıyor olsa gerek, ona daha bakmadım.
bir süredir fm sentezleme ile de ilgileniyorum . acaba dx7'yi taklit etme amacıyla kullandıkları yöntemi hangi algoritmayı taklit için kullanıyorlardı? bir de anlamam gereken slap back echo olayı var.
wikipedia.org/wiki/delay yazdı:Slapback echo uses a longer delay time (seventy-five to 250 milliseconds), with little or no feedback. The effect is characteristic of vocals on 1950s rock-n-roll records, particularly those issued by Sun. It is also sometimes used on instruments, particularly drums and percussion. Slapback was often produced by refeeding the output signal from the playback head of a tape recorder to its record head, the physical space between heads, the speed of the tape, and the chosen volume being the main controlling factors. Analog and later digital delay machines also easily produced the effect.
slapback deyince paraları zengin kızın babasının suratına fırlatan jön geliyor aklıma. ben olsam ohh der bi synth alırdım kendime hemen.