Vokalist Başlığı

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

İleti Alp_Eren Pzr Ekm 29, 2006 4:43 pm

Esasýnda ilaç adý vermesek daha doðru olurdu sanýrým. Kullanýp tahtalý köyü boylayan olur...vs :D
O ismini belirttiðin ilacý kullanmýþtým, tedavi amaçlý deðil bu ilaçlar, sadece vücudunda ortaya çýkan reaksiyonlarý hafifletiyor alerjiye karþý.
Burnun akmýyor...vs gibi

Yeni bir kaç þey yazayým, unutmuþum bunlarý;
Ekinazya,yeþil çay ve meyan kökü çayý...
Birde arada bir , zevk için bepanthene pastil kullanýn,tavsiye ederim.
Zararlý olmayan, bitkisel þeyler bunlar.
Herhangi bir aktardan veya süpermarketlerden bulabilirsiniz(ben "doðadan" marka olanlarý alýyorum.)

Ekinazya : baðýþýklýk güçlendirici etkisi olan bu bitki özellikle kýþ aylarýnda gripal enfeksiyonlardan, soðuk algýnlýðý ve nezleden korunmak için sýk kullanýlýr. (demiþ ekþi'den yazar dost "singing in the rain")

Yeþil Çay'ý zaten yazmýyorum bile. Herkes biliyordur.

Meyan Kökü'de ses kýsýklýðýna...vs iyi geliyor.

Deneyin beðenirseniz ve bir fark hissederseniz içerseniz, çay neticede. :P
Ýyi demler,demlemeler,demlenmeler.
elvis_is_dead
Kullanıcı avatarı
Alp_Eren
Demirbaş

İleti Queen Pts Ekm 30, 2006 12:01 am

Kimse bahsetmemiş bir de Vocalzone diye bir pastil mevcut. Her eczanede bulunmuyor zaten fiyatı da 22 YTL civarında. İsminden de anlaşılacağı üzere ses telleri üzerinde etkili. Genelde sanatçıların sesleri yorulduğunda kullandıklarını duymuştum. Aynı zamanda sigara ve alkolun zararlı etkilerini de hafifletiyor. Tek kötü yanı tadının iğrenç olması.
Kullanıcı avatarı
Queen
Oooo hojgeldınız ba...

İleti Alp_Eren Pts Ekm 30, 2006 12:27 am

Queen yazdı:Kimse bahsetmemiþ bir de Vocalzone diye bir pastil mevcut. Her eczanede bulunmuyor zaten fiyatý da 22 YTL civarýnda.

Rica etsem; biliyorsan yazar mýsýn buraya nerelerde bulunabileceðini ? Ýnternette görmüþtüm bunu ama Türkiye'de olduðunu bilmiyordum.
elvis_is_dead
Kullanıcı avatarı
Alp_Eren
Demirbaş

İleti siroco Pts Ekm 30, 2006 12:25 pm

merhaba,
zaten doğru olup olmadığından emin olmadığım için teredütlü yazmıştım ama "alp eren" in dediği gibi hafifletici ve kendisi de hafif bir ilaç.. neyse..:)

bu arada,ekinezya ile ilgili ben de çok olumlu şeyler duymuştum ta ki prof. dr mehmet öz'ün kitabında "ekinezyanın öyle bilindiği gibi bir etkisi yoktur" cümlesini okuyana kadar :)
siroco
Eleman

İleti Queen Pts Ekm 30, 2006 10:08 pm

Alp_Eren yazdı:
Queen yazdı:Kimse bahsetmemiş bir de Vocalzone diye bir pastil mevcut. Her eczanede bulunmuyor zaten fiyatı da 22 YTL civarında.

Rica etsem; biliyorsan yazar mısın buraya nerelerde bulunabileceğini ? İnternette görmüştüm bunu ama Türkiye'de olduğunu bilmiyordum.

Taksim meydandaki büfelerin karşısındaki eczaneden almıştım ama nişantaşında amerikan hastanesinin ordaki eczanelerde de varmış duyduğum kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
Queen
Oooo hojgeldınız ba...

İleti Alp_Eren Sal Ekm 31, 2006 12:13 am

Teþekkürler Queen...
Satýn alýp etkilerini gözlemliyeceðim.

Bu arada kýþ geliyor, soðuk algýnlýðý olduðu zaman burun için steimar okyanus suyu tavsiye ederim.
Ýlaç deðil bu, ama acaip rahatlatýyor.
15 lira bayýlmak istemeyen evde sýcak su+tuz karýþýmýný da deneyebilir.
Burnum týkalý bu aralar, aklýma geldi. :)
elvis_is_dead
Kullanıcı avatarı
Alp_Eren
Demirbaş

İleti opium_tea Cmt Arl 02, 2006 1:00 pm

Arkadaşlar yeni üye oldum umarım doru başlığa yazıyorumdur...digitech Vx400 vokal processorüm var ve bu aralar mikrofon almayı düşünüyorum rode s1,m-audio aries ve shure sm58 arasında kaldım.(ama gönlüm rode'dan yana biçok yerde neumann kms 105 ile karşılaştırmışlar) İlk ikisi conden. olduğu için tereddütlüyüm biraz, hangisini almamı tavsiye edersiniz yani processorle birlikte kullandığımda sahnede en iyi verimi hangi mikrofondan alabilirim ???
teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
opium_tea
Alışır alışır...

İleti Burak Cmt Arl 02, 2006 8:11 pm

Sahne icin SM 58 bence en guzeli, cunku cok saglam bir mikrofon.
Yillardir kullaniyorum ve cok memnunum :)
Kullanıcı avatarı
Burak
Kırkaltı

İleti opium_tea Pts Arl 04, 2006 4:56 pm

Burak yazdı:Sahne icin SM 58 bence en guzeli, cunku cok saglam bir mikrofon.
Yillardir kullaniyorum ve cok memnunum :)

teşekkürler...

Bir sorum daha olacak bu sene yıldız teknik ve bilgi üniversitesinin müzik bölümleri ve bunun dışında devlet konservatuarlarının opera ve şan bölümlerine hazırlanmak istiyorum(okulumu dondurdum bu uğurda) yapmam gereken ön hazırlıklar nelerdir,ayrıca izmirde oturuyorum ders alma konusunda(şan vs.) önerebileceğiniz isimler varmı???
teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
opium_tea
Alışır alışır...

İleti rebelmusicstar Cmt Arl 09, 2006 2:53 pm

Şu 'professional voice' sitesi süpermiş. Vokalistler için incelenmesi gereken bir site. Zaten yakın da vokalist hastanesi de kurulur. :D
Kullanıcı avatarı
rebelmusicstar
Alışır alışır...

İleti Mahcem Per Şub 08, 2007 2:06 am

Cenk Eroğlu'nun sağolsun sağladığı Kip Winger ses açma seti mp3'lerini tekrar sunucumuza yüklemiş bulunuyorum. Dikkatinize.

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... pic&t=1318

M.
Kullanıcı avatarı
Mahcem
Şartlı Tahliye

İleti olgun Cum Şub 16, 2007 2:41 pm

Alakasız bir başlık altına yazdım geçen gün. Sonradan bu başlığı keşfettim, buraya daha faydalı olacağını düşündüğüm için buraya copy-paste yapıyorum:

Hazır bu "hocasız, cdli kitaplı şan egzersizleri" konusu açılmışken, elime geçen ve inceleme fırsayı bulduğum malzeme hakkında yorum yapayım:

- Forumdaki Kip Winger'in kendi hocasının kayıtları:
Vasat düzeyde. Adamın vokali iyidir hoştur, ama kendi hocasıyla yaptığı kayıtlar 3. şahıslar için bence çok bir şey vermiyor.

- Seth Riggs'in kitaplı ve 2 cd'li Singing for the Stars şan seti:
Şu ana kadar gördüklerim arasında temeli en güzel ve pedagojik anlamda en tumturaklı biçimde veren malzeme. Yeni başlayanlar için tavsiye edebilirim.

- Brett Manning'in 12 CD + 1 DVD + kitapçık'lı Singing Success seti:
Temel şeyleri oturtmak için ideal. DVD'si elime geçmedi. O yüzden eksik malzeme üzerinden yorum yapıyorum. Ama bildiğim kadarıyla DVD'de duruş ve nefes teknikleriyle ilgili temel bilgiler var. Temeli olanlar için çok da vakit harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum. Seth Riggs'te bulabileceğinizin fazlası yok. Zaten bence adam, Seth Riggs'in anlatım biçimini ve malzemesini araklayıp, parlatıp cilalayıp yeniden sunmuş. Ona ek olarak, tarzlara göre söyleme teknikleri falan var. Ama bana çoğu boş geldi. Onlara çalışmaktansa, söylemek istediğiniz müzik tarzlarını biraz dinleseniz, daha faydası olur.

- Mellissa Cross'un DVD + CD'li The Zen of Screaming seti:
Temel bilgileri, en beyinsiz amerikalının anlayabileceği şekilde gayet güzel veriyor. Üzerine kendisinin "heat&fire" diye adlandırdığı rock-metal temelli müzikte kullanılan kirli vokal tekniğini gösteriyor. Onları denemedim, etkinliği hakkında yorum yapmiycam. Ama genel olarak, iki buçuk saatlik dvd'nin %40'ını kaplayan gereksiz "metalci gençleri gaza getirme" konuşmalarını bir kenara koyarsak, faydalı bir eser, fiyatı da gayet makul (eBay'den $14 + yol parası $7'a getirttim).

Sonuçta; bu malzemeden önereceğim:
Yeni başlayanlar veya temelini doğru oturtmak isteyenler için önce sabırla zaman ayırıp Seth Riggs'in Singing for the Stars'ını okuyup/dinleyip, ardından üzerine rock tarzı vokal yapmak isteyenler için Mellissa Cross'un The Zen of Screaming'ini öneririm. Hem temeliniz doğru oturur, hem de üzerine rafine edilmiş pratik bilgi kazanır ve uygulamaya geçirirsiniz.

Tabi ki şunu belirtmeden geçemiycem: Bunların hepsi bir yere kadar, hiç biri sizinle özel olarak ilgilenecek iyi bir şan hocasının yerini tutamaz.
Kullanıcı avatarı
olgun
Ekstracı

İleti aristo Pts Kas 26, 2007 12:13 am

Vokal kaydından hemen önce ne gibi egzersiz önerirsiniz? Ben 4-5 ay kadar şan dersi almıştım, hocam evde çalışma demişti yanlış alışabilirsin ama maddi durumdan ötürü bıraktım ve gerilememek için çalışıyorum. Vokal kaydından önce bana gösterdiği eksersizleri yapıyorum piyanoda 1.5 oktava kadar majör gamlar basıp klasik la la la yapıyorum. Sonra 1-3-5 sesler şeklinde basıp la la la la... sonra pozisyonları değiştire değiştire 30 dk. ısıttıktan sonra sesimi başlıyorum kayda. Tabi piyano alıştırmalarından önce 10 dakika nefes çalışması yapıyorum, köpek gibi dilimi çıkarıp he he he lemek de dahil, böylece diyafram kasımı esnetmiş oluyorum :D

İzlediğim yol ne derece doğrudur? Kayda nasıl hazırlanılabilir başka?
United Sounds of Kurzweil 8-)
Kullanıcı avatarı
aristo
Kırkaltı

İleti krushmut Pts Kas 26, 2007 12:38 am

Burada bahsi geçen hazır programları deneyebilirsin, onun dışında hoca yönlendirmesi olmadan kendi kendine egzersiz türetme/yapma. Ufak detayları yanlış yapıp, farketmeyip öyle oturtabilirsin.
''Ölümsüzlüğe yapıtlarımla değil,gerçekten ölmeyerek ulaşmak istiyorum''<br> Woody Allen<br>
Kullanıcı avatarı
krushmut
Ekstracı

İleti aristo Cum Kas 30, 2007 5:02 pm

Bu başlık uzun zamandır çok sessiz kalmış ya!

Eee önerisi olan yok mu? Profesyonel (maksat demo ya da albüm ) vokal kaydına geçmeden önce ne gibi egzersizler önerirsiniz?
United Sounds of Kurzweil 8-)
Kullanıcı avatarı
aristo
Kırkaltı

ÖncekiSonraki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir