Vokalist Başlığı

Bateristler, Klavyeciler, Flütçüler, Trompetçiler, Solistler! Alın size gitarcılar tarafından ha bire rahatsız edilmeden kafanıza göre takılacağınız bir forum işte...

Yetkili: Selcuk_Ergen, Forum Yöneticileri

İleti TiO Sal Oca 27, 2009 11:11 pm

:mrgreen: Tınlamaz mı hiç!
Nein!
Kullanıcı avatarı
TiO
Olmaz evliya...

İleti Nurkan Sal Oca 27, 2009 11:16 pm

İki adet gitar olsa sorun kalmaz.
Kullanıcı avatarı
Nurkan
Forum Yöneticisi

İleti firestorm Çar Oca 28, 2009 6:24 am

nurkan yazdı:İki adet gitar olsa sorun kalmaz.

Evet. En iyi çözüm valla...
yiğit...
Kullanıcı avatarı
firestorm
Metalci

İleti lightsaber Per Oca 29, 2009 2:34 am

firestorm yazdı:
O zaman başka türlü düzenleyelim parçayı, varsın tutucu MJ hayranları bu ne yahu desin ama biz mutlu olalım veya vazgeçelim çalmayalım.

Hep yaşadığım şeyler bunlar.

Hazır konusu açılmışken bu MJ'nin sesi nedir yahu. Adam sesi değil, bayan sesi değil, çocuk sesi hiç değil Tenor değil, alto değil, soprano değil laboratuarda üretilmiş bir ses midir anlayamadım gitti... Kastrat sesi dedikleri bu olmasın :D
Kullanıcı avatarı
lightsaber
Gece Kuşu

İleti TiO Per Oca 29, 2009 3:58 am

Çok özel ve eşsiz.
En son TiO tarafından, Pzr Arl 13, 2009 8:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Nein!
Kullanıcı avatarı
TiO
Olmaz evliya...

İleti synthman Cmt May 09, 2009 11:44 am

Arkadaşlar, bu ses teli estetiğinin iç yüzü nedir? Gerçekten de kişinin ses rengi bozuk ya da kötü dahi olsa, bu istenilen renge dönüştürülebiliyor mu? Ve ne denli gelişmiş bir tıbbi uygulamadır ki?
Kullanıcı avatarı
synthman
Sinyalci

İleti Berkay Cmt May 09, 2009 7:55 pm

Hangi ses rengi, kime göre, neye göre bozuk?

Fikrimce her ses yerinde kullanıldığında güzeldir.
Kullanıcı avatarı
Berkay
Kırkaltı

İleti TiO Cmt May 09, 2009 8:15 pm

synthman yazdı:Arkadaşlar, bu ses teli estetiğinin iç yüzü nedir? Gerçekten de kişinin ses rengi bozuk ya da kötü dahi olsa, bu istenilen renge dönüştürülebiliyor mu? Ve ne denli gelişmiş bir tıbbi uygulamadır ki?

Synthman, ses rengine ait değil ama aralığına ait operasyonlar yapılabiliyor diye biliyorum. Fakat bu tarz operasyonları cinsiyet değiştiren insanlara, transeksüellere uyguluyorlar. Ameliyatın sonucu ise tam bir muamma, ne gibi bir sonuç alınabileceği -bildiğim kadarıyla- kestirilemiyor ve ameliyat olan şahısın bir daha konuşamaması, hiç ses çıkaramaması gibi durumlar oluşabiliyor. Bildiğim kadaruyla İzmirde bir araştırma hastanesinin bu konuyla ilgili bir çalışması var şu aralar...

Ses tonuna yönelik anlamda, tedavi edilemeyecek derecede nodül olanlar için nodül ameliyatları yapılıyor. Yalnız buda, eskiden sahip olunan ses tonunun kısmen geri yerine gelmesine olanak tanıyor. Yani bozuk ses tellerini onarmaya çalışıyorlar.

Kısacası ameliyatla filan sesin düzeltilmesi ya da iyileştirilebilmesi imkan dahilinde değil. Ortada gezinen şehir efsanelerine inanmamak gerek.

Eğer sesinden memnun olmayan bir şarkıcı varsa ortada. İşin eğitimini almadan bu tarz şeyler düşünmesi çok ama çok saçma olur. Önce eldeki malı görmek gerek. Zaten belli bir tekniğe çalışarak ermemiş şarkıcının iyi şarkı söylemesi çok çok zor ya da çoook az görülen bir durum.

İşte o yüzdendir ki... Hemen çalışmaya başlamak gerek :D Kolay gelsin...
Nein!
Kullanıcı avatarı
TiO
Olmaz evliya...

İleti synthman Pzr May 10, 2009 4:59 am

Ameliyat olmak istediğim için sormadım, tekniğimden memnunum. :lol: Merak ettim sadece; ama şunu sorayım: Eğitim alınsa bile; yıllarca şarkı söylemek, sigaralı ortamlarda bulunmak, reflü vs... gibi faktörler ses tellerini tahribata nihayetinde bir noktadan sonra uğratıyor. İlerki yıllarda vokal kordumda nodül oluşmasından endişe ediyorum. Ameliyat operasyonundan sonra sesin kısmen düzelebileceğini söylemişsiniz; peki ses dinlendirme, terapi vs... gibi metotlarla nodülün tamamen ortadan kalkması mümkün müdür? Yani ses tellerinde bir kez nodül oluştukdan sonra, ameliyat olmadan sadece ses dinlendirerek, terapi yolu ile nodülleri yok edip tekrar eski sesimize kavuşmamız söz konusu mudur? Yoksa birkez nodül oluşursa sesimizi eski formuna kavuşturmamız mümkün değil midir? Ben çok evhamlı birisiyim de... :D
Kullanıcı avatarı
synthman
Sinyalci

İleti TiO Pzr May 10, 2009 5:37 am

Çok evhamlı olma yahu :D eninde sonunda değişime uğrar bu meret... Evet ameliyat olacak seviyeye ulaşmadan önce işin önünü almak mümkün. Dokotrun hastaya vereceği tavsiyeleri dinlemesi (ki bunların içinde konu hakkında bilgisi olan bir şan hocasından ders almakta var) hastanın, büyük ihtimalle eski performansına ulaşmasını sağlayacaktır. Ki örnekleri mevcut. Bende gördüm bu tarz vokalistler.

Günümüzde bu ameliyatlar daha kolay yapılmaktadır. Yeni teknoloji ile 1 ay içinde düzelen insanlar mevcuttur. Eski şarkıcıların anlattığı korkunç ameliyatlar hala uygulanıyor mu ya da hangi derecelerde hangi tür ameliyatlar uygulanıyor bilmem ama artık bu tarz operasyonları lazerle yaptıklarını duydum. Şahit olduğum bir vak'a 1 ayda düzeldi. Gittim dinledim ameliyat olan şahsın sesini. Eski performansında gibi görünüyordu.

Sonuçta bende senin gibi bir şarkıcıyım. Çevremde bu tarz olayları yaşayanlar olduğu için ve birgün benimde yaşama ihtimalim olduğu için, duyduğum ve araştırabildiğim kadarıyla anlatabileceklerim bunlar. İşin uzmanından bilgi alman tabiki çok daha iyi olacaktır.

Not: Ameliyat olmak istememene çok sevindim :P
Nein!
Kullanıcı avatarı
TiO
Olmaz evliya...

İleti synthman Pzr May 10, 2009 6:13 pm

Teşekkürler. Bu ses telleri kadar hassas, kaprisli bir organ görmedim. Ne yesek, ne içsek zarar arz ediyor bunlara yahu. :D Birisine sinirlenince şöyle okkalı bir bağırasım geliyor; ama yapamıyorum işte. :lol:
Kullanıcı avatarı
synthman
Sinyalci

İleti lightsaber Çar Eyl 02, 2009 9:49 am

Ses rengi dediğimiz olay sadece kişinin ses tellerinin uzunluğuna, genişliğine veya kalınlığına bağlı bir olay değildir. Nefesimizi gönderdiğimiz rezonans noktalarının genişliği ile de alakalıdır. Hatta ve hatta yüzümüzün şekli bile ses rengi açısından önemlidir. Burun estetiği yaptırmış bir insanın sesi ameliyat sonrası büyük bir olasılıkla değişikliğe uğrar veya yüzünüzde başka bir bölgenin ameliyat görmesi de aynı sonucu ortaya çıkarabilir.

Ses tellerine yapılan bir estetik müdahale ki bu muhtemelen nodüllerin alınması gibi bir şeydir. Ses aralığına önemli etkileri olur. Tabi burda ikinci bir nokta ise kişinin geçiş tonlarında sesinin rengini ve tavrını koruyabilmesidir. Bazı yetenekli insanlar bunu eğitimsiz de yapabilirken, bazıları için eğitim şart olabilir. Yani örnek vermek gerekirse;

E3' ten G4 e kadar adam hiç yırtınıyor veya ciyaklıyor gibi değildir. Ama G#4 e geldiğinde ciyak ciyak bir sese dönüşebiliyorsa. Başka bir deyişle Frank Sinantra modundan İbo moduna geçiyorsa yanlış teknik geçişi yapıyordur. Bu da her seferinde üstüne basa basa söylediğimiz "eğitim şart" bıdı bıdısını haklı çıkarmaktadır. :D
Kullanıcı avatarı
lightsaber
Gece Kuşu

İleti lightsaber Çar Eyl 02, 2009 9:57 am

synthman yazdı:Ameliyat operasyonundan sonra sesin kısmen düzelebileceğini söylemişsiniz; peki ses dinlendirme, terapi vs... gibi metotlarla nodülün tamamen ortadan kalkması mümkün müdür? Yani ses tellerinde bir kez nodül oluştukdan sonra, ameliyat olmadan sadece ses dinlendirerek, terapi yolu ile nodülleri yok edip tekrar eski sesimize kavuşmamız söz konusu mudur? Yoksa birkez nodül oluşursa sesimizi eski formuna kavuşturmamız mümkün değil midir? Ben çok evhamlı birisiyim de... :D

Sythman, şarkıcılık geçmişin ne kadara dayanıyor bilmiyorum. Belki benden tecrübelisindir bilmişlik taslamak istemem. Sesi dinlendirmek kesinlikle bir çözüm. Hatta bence 1-2 haftalığına müzikten uzaklaş dinleme bile iyice özle. İyi uyu, spor yap ne bileyim başka kaçamak noktaları yarat. Emin ol ki uzun süredir prova program, konser gibi şeylerin içindeysen sen de bir iştahsızlık ve yorgunluk başlamıştır. Basit bir peklik dönemi de olabilir. Bunu fazla sorun edersen üstesinden gelmen de zor olabilir. Belki de psikolojik nedenleri vardır. " şu notaya çıkamayacağım veya hata yapacağım" gibilerinden. Bir süre uzaklaş ciddi anlamda müzik bile dinleme. Emin ol ki geri döndüğünde iştahın seni daha iyi performanslara taşıyacak. Kolay gelsin....
Kullanıcı avatarı
lightsaber
Gece Kuşu

Önceki

Tuşlu / Nefesli / Vurmalı Enstrumanlar Forumu

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir